Никога не се отказвайте

Добави в Svejo
    06/11/2015 19:15
Никога не се отказвайте

Запитвали ли сте се докога бихте продължили да се борите за мечтите си, за целите си, за нещата които желаете ? А колко силно ги искате?

 

Като всеки нормален човек и аз имам мечти. Опитвам се да ги преследвам, но е трудно. По простата причина, че отвсякъде си мачкан, пренебрегван и лъган в държава като нашата. Но все пак вярвам, че един ден всичко може да се осъществи. А вие ?

 

Навярно сте попадали на историите на успели личности, спортисти (и не само), които също като мен, вас и всички останали се борят честно. Срещали са трудности по пътя си, но въпреки всичко не са се отказали. И са стъпвали на върха. Имена няма да цитирам, можете сами да се досетите за тях. Спортисти, актьори, музиканти, изобретатели...

 

Искам да накарам хората да се замислят за това, което имат. Да се научат да го ценят и най-важното, да не се отказват от мечтите си. Никога. Защото никой не знае съдбата какво му и подготвила, кога птичето ще кацне на рамото му.

 

Защо утре ти да не си шампионът? Когато се трудиш упорито, все някога някой ще оцени това. Може да е след година, две или пет, но пътят е дълъг. Ти си човекът, който трябва да го извърви. И като за финал, един съвет от мен. Разчитайте единствено и само на себе си.

 

Не чакайте никой да ви помогне и да направи добро за вас. Борете се и един ден ще успеете.

 

Ще се видим на върха, някои от вас ще се откажат, само малцина ще го достигнат. Но това ще са хората, които не се предават въпреки пречките и трудностите, срещнали по пътя си.

 

Мартин Тодоров

 

Мартин Тодоров Цанковски е роден на 01.10.1995 г. Футболист на ПФК Чавдар (Бяла Слатина) от сезон 2006/2007 до 2013 г. Постове на които играе: централен защитник, десен бек, ляв бек. На 21 април 2011 г. претърпява тежка контузия на глезена и 3 месеца е извън терените. През сезон 2011/2012 е капитан на юноши младша и юноши старша възраст на Чавдар (Бяла Слатина). На 19.11.2011 г. отбелязва първото си попадение с екипа на Чавдар - срещу Ботев (Враца). Награждаван е за най-добър футболист при юношите на Чавдар в различни години. Заема пето място в анкетата за "Най-добър спортист на Община Бяла Слатина" за 2012 г. Студент в Националната спортна академия със специалност "Треньор по футбол".


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите

-----

Виж какво се случва в света около нас с FBR.BG

-----

Коментирай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

-----

Заповядай в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com


Коментари

Ивко Ганчев: В Берое на преден план е играта, не резултатът

Ивко Ганчев: В Берое на преден план е играта, не резултатът 19.09.2017 | 17:27

Ивко Ганчев е роден на 21 юли 1965 г. в Стара Загора. Бивш вратар на старозагорци и шампион на България с тима от 1986 г. Записал е 183 мача с фланелката на Берое.

още по темата»

Памела Георгиева: Мога да съм българската Симон Байлс

Памела Георгиева: Мога да съм българската Симон Байлс 15.09.2017 | 08:35

Памела Георгиева е на 16-години, но вече остави следа в женската ни спортна гимнастика. Девойката спечели бронзов медал на греда на последната Световна купа във Варна.

още по темата»

Запознай се с девойките

Запознай се с девойките 31.07.2017 | 13:31

Баскетболистката Калина Иванова бе част от националния отбор до 18 години, който в сряда заминава за участие в европейското първенство за тази възраст в Дъблин.

още по темата»