Набират кандидати за 16 карта от чужбина

Картинг
Добави в Svejo
    Ивайло Пампулов 24/02/2011 12:21
Набират кандидати за 16 карта от чужбина


Българската федерация по картинг спорт (БФКС) стартира амбициозен проект с цел откриване на талантливи състезатели в моторните спортове и развиване на качествата им.

Начинанието носи името "Академия за млади пилоти" и е подкрепено от Министерството на физическото възпитание и спорта, съобщиха от БФКС.

Преди няколко седмици федерацията организира шампионат за пилоти в най-ранна възраст (7-9 г.), в клас до 60 куб. см. Освен това БФКС осигури средства за внос на състезателни машини и екипи, които да раздаде на показалите най-добри резултати в организираните от нея тестове. След конкурс сред вносителите на такава екипировка беше избрана най-добрата оферта.

Очаква се в началото на април в България да пристигнат 16 шасита от италианската марка CRG, с двигатели Maxter, готови за състезание, както и 16 хомологирани екипа.

Тестовете за Академията ще се проведат на картинг писта "Лаута" в Пловдив, датите и още подробности ще бъдат обявени допълнително.
Всички, отговарящи на възрастовите условия (7-9 г.), могат да спорят за 16-те карта за сезон 2011. В календара на националния шампионат са включени 10 състезания, припомнят от БФКС.

 


Коментари

Антъни Иванов: Отборът ми в САЩ е силен и амбициозен

Антъни Иванов: Отборът ми в САЩ е силен и амбициозен 01.12.2017 | 15:05

Антъни Иванов беше сред най-споменаваните български спортисти в новините и в разговорите през 2017 г. И всичко това заради впечатляващите му успехи.

още по темата»

Иван Цветанов: Резултатите не правят футболистите по-добри

Иван Цветанов: Резултатите не правят футболистите по-добри 24.11.2017 | 10:45

Viasport.bg продължава поредицата си интервюта с представители на водещите български футболни школи за това как се работи в тях. Сега даваме думата на директора на ДЮШ на Ботев (Пловдив) Иван Цветанов. 

още по темата»

Децата играха... заболя ли?!

Децата играха... заболя ли?! 11.10.2017 | 17:48

Тези думи са за едни деца и тяхните треньори и ръководители.

още по темата»