Набират кандидати за 16 карта от чужбина

Картинг
Добави в Svejo
    Ивайло Пампулов 24/02/2011 12:21
Набират кандидати за 16 карта от чужбина


Българската федерация по картинг спорт (БФКС) стартира амбициозен проект с цел откриване на талантливи състезатели в моторните спортове и развиване на качествата им.

Начинанието носи името "Академия за млади пилоти" и е подкрепено от Министерството на физическото възпитание и спорта, съобщиха от БФКС.

Преди няколко седмици федерацията организира шампионат за пилоти в най-ранна възраст (7-9 г.), в клас до 60 куб. см. Освен това БФКС осигури средства за внос на състезателни машини и екипи, които да раздаде на показалите най-добри резултати в организираните от нея тестове. След конкурс сред вносителите на такава екипировка беше избрана най-добрата оферта.

Очаква се в началото на април в България да пристигнат 16 шасита от италианската марка CRG, с двигатели Maxter, готови за състезание, както и 16 хомологирани екипа.

Тестовете за Академията ще се проведат на картинг писта "Лаута" в Пловдив, датите и още подробности ще бъдат обявени допълнително.
Всички, отговарящи на възрастовите условия (7-9 г.), могат да спорят за 16-те карта за сезон 2011. В календара на националния шампионат са включени 10 състезания, припомнят от БФКС.

 


Коментари

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София 04.02.2018 | 11:42

Адриан Андреев скоро ще направи своя дебют в основната схема на турнир от сериите  ATP. През декември 2017 г. Андреев спечели титлите на сингъл и на двойки на един от най-престижните турнири за подрастващи „Еди Хер“ в САЩ.

още по темата»

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България 24.01.2018 | 11:10

Директорът на ДЮШ на Лудогорец Яков Папарков говори за изминалата годината и есенния полусезон. Според него школата на клуба е най-прогресиращата у нас.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»