Набират кандидати за 16 карта от чужбина

Картинг
Добави в Svejo
    Ивайло Пампулов 24/02/2011 12:21
Набират кандидати за 16 карта от чужбина


Българската федерация по картинг спорт (БФКС) стартира амбициозен проект с цел откриване на талантливи състезатели в моторните спортове и развиване на качествата им.

Начинанието носи името "Академия за млади пилоти" и е подкрепено от Министерството на физическото възпитание и спорта, съобщиха от БФКС.

Преди няколко седмици федерацията организира шампионат за пилоти в най-ранна възраст (7-9 г.), в клас до 60 куб. см. Освен това БФКС осигури средства за внос на състезателни машини и екипи, които да раздаде на показалите най-добри резултати в организираните от нея тестове. След конкурс сред вносителите на такава екипировка беше избрана най-добрата оферта.

Очаква се в началото на април в България да пристигнат 16 шасита от италианската марка CRG, с двигатели Maxter, готови за състезание, както и 16 хомологирани екипа.

Тестовете за Академията ще се проведат на картинг писта "Лаута" в Пловдив, датите и още подробности ще бъдат обявени допълнително.
Всички, отговарящи на възрастовите условия (7-9 г.), могат да спорят за 16-те карта за сезон 2011. В календара на националния шампионат са включени 10 състезания, припомнят от БФКС.

 


Коментари

Георги Онов: Не осъзнаваме какво сме постигнали

Георги Онов: Не осъзнаваме какво сме постигнали

Ботев (Пловдив) завърши на второ място на най-големия юношески турнир в света "Купа Готия". "Все още не осъзнаваме какво сме постигнали", заяви треньорът Георги Онов.

още по темата»

Атанас Рибарски: Елитната U17 e изпитание

Атанас Рибарски: Елитната U17 e изпитание

През този сезон Берое U17 ще бъде воден от Атанас Рибарски. Треньорът даде интервю, в което говори за целите, селекцията и работата с отбора.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»