България - страната на талантите и абсурдитe

Футбол
Добави в Svejo
    11/02/2016 14:21
България - страната на талантите и абсурдитe

Страната ни е богата на талантливи деца. Не само в спорта, също в науката, в изкуствата... Но какво прави държавата ни да ги задържи, да ги подпомогне и доразвие.

 

Като цяло отговорът е един - НИЩО. Ще обърна повече внимание на родните таланти във футбола. Нормално е едно момче да започне да тренира на 7-8 години. Трудно е да се разбере тогава какви качества притежава. С течение на времето, тренировките и мачовете, определени личности изпъкват пред другите.

 

И в зависимост от това в коя школа тренираш, кой ти е треньор и за съжаление един фактор, който не трябва да е определящ, но в България е - кои са родителите ти, започва лека-полека да се шуми около това теб. И когатото станеш на 15-16 години, медиите започват тръбят: обещаващ талант, голяма надежда, сравнения с този и онзи футболист.

 

Така едно хлапе се превръща в нещо, което в повечето случаи не е реално. Да ви попитам, да сте чували да се шуми за някоя млада надежда от малък град и отбор, който не е известен? Аз лично не съм. Всичко в държавата ни си върви "по сценарий", изгоден на определени личности. Досетете се сами за кои.

 

Каквито и качества да имаш, каквото и да направиш, ако нямаш точно ТЕЗИ “познати” и “приятели”, които трябва да определят бъдещето ти, просто си никой. Всеки ти казва, че е доволен от теб, добър си, но не ти достига нещо. Какво ли? Коментарът оставям на вас.

 

Но с тези, да ги нарека подли средства за успех, не се помага на никого. Ако ти сам не можеш да прецениш на какво ниво си, ставаш ли за там където се опитват да те вкарат, на това равнище ли си, за което говорят всички, просто няма смисъл. Защото точно от такива неща в момента сме на такова дередже.

 

Клубният футбол е трагичен, националният - също. Защо ли? Защото всеки си гледа интересите и на никой не му пука за развитието на спорта в България. Ако мислиш повече в коя дискотека да отидеш довечера и с коя да бъдеш, а не за предстоящия мач утре, за представянето ти като цяло, откажи се. Има момчета, които мечтаят да са на твое място, мечтаят за шансовете ти, а ти ги пропиляваш един след друг.

 

Много хора ще се припознаят тук, съжалявам, ако съм обидил някого, но реалността е такава и не виждам скоро нещата да се оправят...

 

Мартин Тодоров

 

Мартин Тодоров Цанковски е роден на 01.10.1995 г. Футболист на София спорт. От сезон 2006/2007 до 2013 г. играе в родния си ПФК Чавдар (Бяла Слатина). Постове на които играе: централен защитник, десен бек, ляв бек. На 21 април 2011 г. претърпява тежка контузия на глезена и 3 месеца е извън терените. През сезон 2011/2012 е капитан на юноши младша и юноши старша възраст на Чавдар (Бяла Слатина). На 19.11.2011 г. отбелязва първото си попадение с екипа на Чавдар - срещу Ботев (Враца). Награждаван е за най-добър футболист при юношите на Чавдар в различни години. Заема пето място в анкетата за "Най-добър спортист на Община Бяла Слатина" за 2012 г. Студент в Националната спортна академия със специалност "Треньор по футбол".


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Преслав Боруков: Няма лимит за мечтите ми във футбола (ВИДЕО)

Преслав Боруков: Няма лимит за мечтите ми във футбола (ВИДЕО) 21.06.2018 | 20:51

Юношеският национал и футболист на английския Шефийлд Уензди Преслав Боруков даде интервю за Viasport.bg два дни преди да се завърне в Англия за новия сезон.

още по темата»

Николай Кънчев: Не показахме пълния си потенциал (ВИДЕО)

Николай Кънчев: Не показахме пълния си потенциал (ВИДЕО) 27.04.2018 | 09:35

Треньорът на Черно море (2000) Николай Кънчев заяви пред Viasport.bg, че неговият отбор не е показал целия си потенциал във финала за купата на БФС срещу Септември при юношите старша възраст.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»