Как развиват сина си Новак и Йелена Джокович

Тенис
Добави в Svejo
    Viasport 01/03/2016 14:10
Как развиват сина си Новак и Йелена Джокович

Съпругата на световният номер 1 в тениса Новак Джокович - Йелена, е основна движеща сила в проектите на тенисиста извън корта. Това стана ясно от нейно интервю за CNN за благотворителната фондация "Новак Джокович".

 

Дейността на тенисиста в полза на децата започна през 2011 г., когато Ноле бе избран за посланик на УНИЦЕФ. През 2012 г. фондацията му събра над 1,4 милиона долара, след като организира галавечер в Ню Йорк. През 2013 г. събитието бе повторено в Лондон, където бяха дарени нови $1,3 млн.

 

Йелена е добър помощник на мъжа си в тази дейност, като за това й помага дипломата по икономика и бизнес.

 

„Наскоро четох едно проучване, според което трябва да се стимулира детския мозък между 1 и 6 години. Тогава е най-засиленото развитието му. За съжаление половината от сръбските деца - около 90 000, нямат този шанс“, каза Йелена. Тя призна, че дейността на фондацията на Ноле често среща големи трудности в Сърбия.

 

„Много от политиците в родината ни остават в управлението само един мандат и не желаят да се занимават с това“, оплака се Йелена.

 

От октомври 2014 г. тя и Ноле имат шанса да приложат убежденията си и у дома. Тогава двамата станаха за пръв път родители - на сина си Стефан.

 

„И двамата искаме да дадем максимално много възможности на детето си. Четем му много, самите ние четем. Опитваме се да му създадем стимулираща ума му среда. Занимаваме се както с физически упражнения, така и с такива за ума му. Работим с него и музикално и по отношение на езиковите му способности“, призна Йелена.

 

„Не мисля, че Стефан е претоварен от всичко това. Децата са любопитни, имат нужда от знания, искат информация, факти“, подкрепи я Новак.

 

Фондацията на Джокович подпомага не само децата в Сърбия. Миналият януари тя направи дарение от 20 000 долара за австралийски деца.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Николай Кънчев: Не показахме пълния си потенциал (ВИДЕО)

Николай Кънчев: Не показахме пълния си потенциал (ВИДЕО) 27.04.2018 | 09:35

Треньорът на Черно море (2000) Николай Кънчев заяви пред Viasport.bg, че неговият отбор не е показал целия си потенциал във финала за купата на БФС срещу Септември при юношите старша възраст.

още по темата»

Антон Кирилов: Септември дава шанс на юношите си (ВИДЕО)

Антон Кирилов: Септември дава шанс на юношите си (ВИДЕО) 27.04.2018 | 09:00

Треньорът на Септември (2000) Антон Кирилов заяви, че в клуба се дава реален шанс на юношите да играят мъжки футбол, за разлика от много други отбори в България.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»