97 СОУ шампион по Куадратлон Таекуон-До

Таекуондо - ITF
Добави в Svejo
    Viasport 22/03/2016 08:50
97 СОУ шампион по Куадратлон Таекуон-До

Състезателите от Централен Полицейски Таекуон-До клуб в 97 СОУ в София заеха първо място в класирането по медали на турнир по Куадратлон Таекуон-До за деца, младежи и девойки.

 

Малките бойци събраха 567 точки и убедително триумфираха в надпреварата, след като вторите - ТК Левски към 61-во Основно училище, завършиха с едва 329 точки. Трети с 310 точки са ЦПТК – НСОУ.

 

Надпреварата се проведе в събота и неделя в Стара Загора и бе под патронажа на кмета на общината г-н Живко Тодоров, а съорганизатори бяха Спортна асоциация МВР, Централен полицейски Таекуон-До клуб и Българска асоциация по Таекуон-До. Официалният старт на турнира бе даден от г-жа Красимира Чахова, заместник кмет на община Стара Загора.

 

Събитието се проведе в обновената спортна зала ДЗУ при много добра организация, отлични условия и не на последно място - много емоции и добро настроение. Повече от 180 състезатели от 21 клуба в страната взеха участие в двудневната надпревара.

 

Състезанието се проведе във всички Четири състезателни дисциплини (Куадратлон), които съществуват в Таекуон-До: туль (състезание за изпълнение на техники и движения), спаринг (контролиран контактен двубой), специална техника (състезание за удари с крак на височина) и силов тест (състезание за сила на удара с крак и ръка).

 

Само децата под 10 години мериха сили в 3 дисциплини - без спаринг. Победителите получиха титлата „Най-добър Куадратлонист“.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари
Още по темата

Лъчезар Коцев: Искаме да променим мисленето на състезателките

Лъчезар Коцев: Искаме да променим мисленето на състезателките

Националният отбор по баскетбол за момичета U16 започва днес участието си на европейското първенство в Дивизия B, което ще се проведе в Подгорица.

още по темата»

Антъни Иванов: На европейското гоня първо финала

Антъни Иванов: На европейското гоня първо финала

На европейското първенство по плувни спортове в Глазгоу България ще бъде представена от четирима състезатели в басейна и общо деветима в четири спорта, но големите надежди са насочени към Антъни Иванов.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»