Сладоледът е антиоксидант и лек за настроението

Здраве
Добави в Svejo
    Viasport 28/04/2016 17:16
Сладоледът е антиоксидант и лек за настроението

Британски учени доказаха, че сладоледът е мощен антиоксидант и не е случайно, че дори и без да знаят до сега за полезните му свойства, милиони родители дават на децата си като награда именно студеното лакомство.

 

Известно е, че антиоксидантите не само унищожават свободните радикали, но и подобряват физиологията на организма, като го предпазват от вируси, бактерии, токсични вещества и подобряват имунната система. Така че последните научни открития ще зарадват хиляди малчугани по цял свят.

 

Според изследването на британските невролози сладоледът има и специалните качества да се бори с подтиснатото настроение, особено при тийнейджърите. Освен това задълбочените изследвания на свойствата на леденото лакомство показват, че то не просто действа като антидепресант, но и ефектът му е много бързо, поради специфичните ефекти върху мозъка.

 

"Когато ядете сладолед, това активира същите области на мозъка, както и когато слушате любима музика или гласа на любимия човек”, обясняват авторите на изследването. Като най-мощен антидепресант при сладоледите пък учените посочват шоколадовото ескимо, тъй като сам по себе си шоколадът допринася за бързото подобрение на настроението.

 

Така че малки, големи и още по-големи момичета и момчета, сезонът на сладоледа вече дойде, а англичаните ви показаха научно, че освен като лакомство, той ще ви помогне да се справите с лошото настроение, както и ще укрепи имунната система на организма ви.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Николай Кънчев: Не показахме пълния си потенциал (ВИДЕО)

Николай Кънчев: Не показахме пълния си потенциал (ВИДЕО) 27.04.2018 | 09:35

Треньорът на Черно море (2000) Николай Кънчев заяви пред Viasport.bg, че неговият отбор не е показал целия си потенциал във финала за купата на БФС срещу Септември при юношите старша възраст.

още по темата»

Антон Кирилов: Септември дава шанс на юношите си (ВИДЕО)

Антон Кирилов: Септември дава шанс на юношите си (ВИДЕО) 27.04.2018 | 09:00

Треньорът на Септември (2000) Антон Кирилов заяви, че в клуба се дава реален шанс на юношите да играят мъжки футбол, за разлика от много други отбори в България.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»