Сладоледът е антиоксидант и лек за настроението

Здраве
Добави в Svejo
    Viasport 28/04/2016 17:16
Сладоледът е антиоксидант и лек за настроението

Британски учени доказаха, че сладоледът е мощен антиоксидант и не е случайно, че дори и без да знаят до сега за полезните му свойства, милиони родители дават на децата си като награда именно студеното лакомство.

 

Известно е, че антиоксидантите не само унищожават свободните радикали, но и подобряват физиологията на организма, като го предпазват от вируси, бактерии, токсични вещества и подобряват имунната система. Така че последните научни открития ще зарадват хиляди малчугани по цял свят.

 

Според изследването на британските невролози сладоледът има и специалните качества да се бори с подтиснатото настроение, особено при тийнейджърите. Освен това задълбочените изследвания на свойствата на леденото лакомство показват, че то не просто действа като антидепресант, но и ефектът му е много бързо, поради специфичните ефекти върху мозъка.

 

"Когато ядете сладолед, това активира същите области на мозъка, както и когато слушате любима музика или гласа на любимия човек”, обясняват авторите на изследването. Като най-мощен антидепресант при сладоледите пък учените посочват шоколадовото ескимо, тъй като сам по себе си шоколадът допринася за бързото подобрение на настроението.

 

Така че малки, големи и още по-големи момичета и момчета, сезонът на сладоледа вече дойде, а англичаните ви показаха научно, че освен като лакомство, той ще ви помогне да се справите с лошото настроение, както и ще укрепи имунната система на организма ви.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари
Още по темата

Ивайло Станев: Трябва да развиваме играчи, не отбори

 Ивайло Станев: Трябва да развиваме играчи, не отбори 02.11.2017 | 11:20

Представянето на юношеския национален отбор до 17 години на първия етап евроквалификации във Велико Търново и Горна Оряховица предизвика много дискусии и коментари.

още по темата»

Иван Цветанов: Школата на Ботев ще работи по нова методика от 2018-а

Иван Цветанов: Школата на Ботев ще работи по нова методика от 2018-а 18.10.2017 | 11:26

Изминаха малко повече от три месеца откакто Иван Цветанов стана директор на детско-юношеската школа на Ботев (Пловдив).

още по темата»

Децата играха... заболя ли?!

Децата играха... заболя ли?! 11.10.2017 | 17:48

Тези думи са за едни деца и тяхните треньори и ръководители.

още по темата»