Сладоледът е антиоксидант и лек за настроението

Здраве
Добави в Svejo
    Viasport 28/04/2016 17:16
Сладоледът е антиоксидант и лек за настроението

Британски учени доказаха, че сладоледът е мощен антиоксидант и не е случайно, че дори и без да знаят до сега за полезните му свойства, милиони родители дават на децата си като награда именно студеното лакомство.

 

Известно е, че антиоксидантите не само унищожават свободните радикали, но и подобряват физиологията на организма, като го предпазват от вируси, бактерии, токсични вещества и подобряват имунната система. Така че последните научни открития ще зарадват хиляди малчугани по цял свят.

 

Според изследването на британските невролози сладоледът има и специалните качества да се бори с подтиснатото настроение, особено при тийнейджърите. Освен това задълбочените изследвания на свойствата на леденото лакомство показват, че то не просто действа като антидепресант, но и ефектът му е много бързо, поради специфичните ефекти върху мозъка.

 

"Когато ядете сладолед, това активира същите области на мозъка, както и когато слушате любима музика или гласа на любимия човек”, обясняват авторите на изследването. Като най-мощен антидепресант при сладоледите пък учените посочват шоколадовото ескимо, тъй като сам по себе си шоколадът допринася за бързото подобрение на настроението.

 

Така че малки, големи и още по-големи момичета и момчета, сезонът на сладоледа вече дойде, а англичаните ви показаха научно, че освен като лакомство, той ще ви помогне да се справите с лошото настроение, както и ще укрепи имунната система на организма ви.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари
Още по темата

Ивко Ганчев: В Берое на преден план е играта, не резултатът

Ивко Ганчев: В Берое на преден план е играта, не резултатът 19.09.2017 | 17:27

Ивко Ганчев е роден на 21 юли 1965 г. в Стара Загора. Бивш вратар на старозагорци и шампион на България с тима от 1986 г. Записал е 183 мача с фланелката на Берое.

още по темата»

Памела Георгиева: Мога да съм българската Симон Байлс

Памела Георгиева: Мога да съм българската Симон Байлс 15.09.2017 | 08:35

Памела Георгиева е на 16-години, но вече остави следа в женската ни спортна гимнастика. Девойката спечели бронзов медал на греда на последната Световна купа във Варна.

още по темата»

Запознай се с девойките

Запознай се с девойките 31.07.2017 | 13:31

Баскетболистката Калина Иванова бе част от националния отбор до 18 години, който в сряда заминава за участие в европейското първенство за тази възраст в Дъблин.

още по темата»