Пълна доминация на Сапарева баня в биатлона

Биатлон
Добави в Svejo
    Анна Стоилкова 17/05/2016 17:11
Пълна доминация на Сапарева баня в биатлона

Малките биатлонисти от Сапарева баня обраха всички купи при подрастващите на церемонията по официалното закриване на сезона.

 

Тържеството, организирано от българската федерация по биатлон, се проведе в Музея на спорта на националния стадион „Васил Левски” в София. Там присъства почти цялото ръководство на централата, начело с президента Екатерина Дафовска, както и министъра на спорта Красен Кралев, генсекът на Българския олимпийски комитет Белчо Горанов, спонсори и бивши звезди като Павлина Филипова, Радка Попова и др.

 

Състезателите на Сапарева баня си тръгнаха с 8 купи за първо място за купа „Надежди”, сезон 2015/2016. Класирането се прави по точки от всички кръгове на републиканските първенства у нас.

 

Сапаревци победиха в категориите юноши и девойки младша възраст (Никола Стоичков и Любомира Пехливанова), момичета и момчета старша (Елеонора Жижкина и Даниел Пешков), момичета и момчета младша възраст (Валентина Димитрова и Кристиян Божилов), както и при най-малките – момичета и момчета (Гергана Джаджарова и Георги Наумов).

 

В някои от категориите пък доминацията им беше пълна, след като взеха и по-малките отличия за второ и трето място. Като награда за постигнатите резултати пък техните треньори, които доведоха децата с микробуси от Сапарева баня, обмисляха да ги почерпят в „Макдоналдс”.

 

Павлина Филипова, която е и треньор на националния юношески отбор, награди част от призьорите, като пожела на юношите и девойките скоро да намерят място в нейния отбор.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Антъни Иванов: Отборът ми в САЩ е силен и амбициозен

Антъни Иванов: Отборът ми в САЩ е силен и амбициозен 01.12.2017 | 15:05

Антъни Иванов беше сред най-споменаваните български спортисти в новините и в разговорите през 2017 г. И всичко това заради впечатляващите му успехи.

още по темата»

Иван Цветанов: Резултатите не правят футболистите по-добри

Иван Цветанов: Резултатите не правят футболистите по-добри 24.11.2017 | 10:45

Viasport.bg продължава поредицата си интервюта с представители на водещите български футболни школи за това как се работи в тях. Сега даваме думата на директора на ДЮШ на Ботев (Пловдив) Иван Цветанов. 

още по темата»

Децата играха... заболя ли?!

Децата играха... заболя ли?! 11.10.2017 | 17:48

Тези думи са за едни деца и тяхните треньори и ръководители.

още по темата»