Тестът взет с отличен

Художествена гимнастика
Добави в Svejo
    Анна Стоилкова 11/07/2016 11:00
Тестът взет с отличен

Те го направиха - спечелиха златен медал от Световната купа в Казан (Русия) и показаха как се носи отговорността да си „Златно момиче”.

 

Момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика, които преживяха абсолютен шок преди по-малко от месец. Които едва не загубиха любим човек, приятелка и сестра. Които само за един миг трябваше да пораснат с години, се изправиха от пепелта.

 

Там, където се опитаха да ги вкарат разни разбирачи. Хора, които започнаха да се упражняват в писане на техен гръб след трагедията с Цвети Стоянова. Тези, които преди случката надали са знаели и имената на момичетата в отбора. И отговорът на Михаела Маевска, Ренета Камберова, Християна Тодорова, Цветелина Найденова и Любомира Казанова не закъсня.

 

Грациите донесоха ново злато, макар и в нов състав, с млада гимнастичка, която трябваше да навакса 8 години само за няколко седмици. Любомира се справи, момичетата се справиха, техните треньорки - също. Напук на критиците, на хората, които се чудеха как да разбият този отбор, превърнал се с годините в мощен юмрук.

 

То не бяха искания за оставки, не бяха клевети и злорадство, но момичетата и екипа около тях устояха и продължиха по единствения начин, който могат - с упорита работа и здрави тренировки.

 

Най-големите съпернички на ансамбъла - Русия и Италия, показа своето уважение към нашите момичета като ги прегърнаха и разцелуваха след състезанието.

 

Разбира се, допуснаха и грешки, които ги лишиха от още медали, но се изправиха на мига и излязаха на килима за следващото изпълнение с гордо вдигната глава. Без обвинения, без пораженчески израз в очите, без страх и без оправдания - като един силен отбор. Със самочувствието на шампионки, каквито всъщност са - и те, и техните треньорки.

 

„Господ обича смелите!” и „Рио, идваме!” са кратки, но много точни изрази. Думи, казани от нашите „Златни момичета” след техния успех. Малко думи, които обаче рисуват цяла картина. Които показват, че България има своите герои, готови да устоят на всичко, да понесат огромната отговорност на крехките си рамене и да стигнат до края.

 

Не се съмнявам, че този отбор заслужава своя медал в Рио. Дано Господ и съдбата бъдат с тях. Браво момичета! И само напред и нагоре!


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Лъчезар Коцев: Искаме да променим мисленето на състезателките

Лъчезар Коцев: Искаме да променим мисленето на състезателките

Националният отбор по баскетбол за момичета U16 започва днес участието си на европейското първенство в Дивизия B, което ще се проведе в Подгорица

още по темата»

Антъни Иванов: На европейското гоня първо финала

Антъни Иванов: На европейското гоня първо финала

На европейското първенство по плувни спортове в Глазгоу България ще бъде представена от четирима състезатели в басейна и общо деветима в четири спорта, но големите надежди са насочени към Антъни Иванов.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»