Тестът взет с отличен

Художествена гимнастика
Добави в Svejo
    Анна Стоилкова 11/07/2016 11:00
Тестът взет с отличен

Те го направиха - спечелиха златен медал от Световната купа в Казан (Русия) и показаха как се носи отговорността да си „Златно момиче”.

 

Момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика, които преживяха абсолютен шок преди по-малко от месец. Които едва не загубиха любим човек, приятелка и сестра. Които само за един миг трябваше да пораснат с години, се изправиха от пепелта.

 

Там, където се опитаха да ги вкарат разни разбирачи. Хора, които започнаха да се упражняват в писане на техен гръб след трагедията с Цвети Стоянова. Тези, които преди случката надали са знаели и имената на момичетата в отбора. И отговорът на Михаела Маевска, Ренета Камберова, Християна Тодорова, Цветелина Найденова и Любомира Казанова не закъсня.

 

Грациите донесоха ново злато, макар и в нов състав, с млада гимнастичка, която трябваше да навакса 8 години само за няколко седмици. Любомира се справи, момичетата се справиха, техните треньорки - също. Напук на критиците, на хората, които се чудеха как да разбият този отбор, превърнал се с годините в мощен юмрук.

 

То не бяха искания за оставки, не бяха клевети и злорадство, но момичетата и екипа около тях устояха и продължиха по единствения начин, който могат - с упорита работа и здрави тренировки.

 

Най-големите съпернички на ансамбъла - Русия и Италия, показа своето уважение към нашите момичета като ги прегърнаха и разцелуваха след състезанието.

 

Разбира се, допуснаха и грешки, които ги лишиха от още медали, но се изправиха на мига и излязаха на килима за следващото изпълнение с гордо вдигната глава. Без обвинения, без пораженчески израз в очите, без страх и без оправдания - като един силен отбор. Със самочувствието на шампионки, каквито всъщност са - и те, и техните треньорки.

 

„Господ обича смелите!” и „Рио, идваме!” са кратки, но много точни изрази. Думи, казани от нашите „Златни момичета” след техния успех. Малко думи, които обаче рисуват цяла картина. Които показват, че България има своите герои, готови да устоят на всичко, да понесат огромната отговорност на крехките си рамене и да стигнат до края.

 

Не се съмнявам, че този отбор заслужава своя медал в Рио. Дано Господ и съдбата бъдат с тях. Браво момичета! И само напред и нагоре!


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Николай Кънчев: Не показахме пълния си потенциал (ВИДЕО)

Николай Кънчев: Не показахме пълния си потенциал (ВИДЕО) 27.04.2018 | 09:35

Треньорът на Черно море (2000) Николай Кънчев заяви пред Viasport.bg, че неговият отбор не е показал целия си потенциал във финала за купата на БФС срещу Септември при юношите старша възраст.

още по темата»

Антон Кирилов: Септември дава шанс на юношите си (ВИДЕО)

Антон Кирилов: Септември дава шанс на юношите си (ВИДЕО) 27.04.2018 | 09:00

Треньорът на Септември (2000) Антон Кирилов заяви, че в клуба се дава реален шанс на юношите да играят мъжки футбол, за разлика от много други отбори в България.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»