20 български лодки на балканиада по гребане

Гребане
Добави в Svejo
    Viasport 10/09/2016 08:51
20 български лодки на балканиада по гребане

20 лодки и общо 40 състезатели ще представят България на балканското първенство по гребане в Кастория (Гърция) на 10 и 11 септември. В тези шампионати мерят силите си надеждите на гребането от региона, разделени на старша и младша възраст.

 

В надпреварата при юношите старша възраст имаме 6 мъжки лодки - Димитър Петков (скиф), Георги Чавдарски и Росен Филипов (двойка скул), Драгомир Борисов и Лазар Пенев (двойка без рулеви), Андрей Ангелов, Аспарух Стоянов, Николай Сотиров и Антоан Тюфекчиев (четворка без рулеви), Никола Попов, Атанас Найденов, Николай Желязков, Станимир Халаджов (четворка скул). 


И осморката с рулеви в състав: Марин Михайловски, Иван Христев, Драгомир Борисов, Лазар Пенев, Андреан Ангелов, Аспарух Стоянов, Николай Сотиров, Антоан Тюфекчиев и Марк Николов (рулеви).


Женските ни лодки в старшата възраст са 5 - Диана Иванова, Дебора Димитрова, Полина Костадинова, Симона Костадинова ще представят България и на четворка без рулеви, и на четворка скул.


Диана Иванова и Дебора Димитрова ще се състезават и на двойка скул. 16-годишната Мадлен Маркова ще се бори за медалите на скиф и в по-голямата, и в по-малката възраст.  Иванина Петрова и Магдалена Тошкина ще участват на двойка без рулеви.


При юношите младша имаме 6 мъжки и 3 женски лодки.


При младежите отличия ще преследват Радослав Алексиев (скиф), Емил Нейков и Виктор Петров (двойка скул), Ерик Роячки и Кристиан Кочев (двойка без рулеви), Кристиан Николов, Денислав Мечкарски, Георги Цветанов и Александър Георгиев (четворка без рулеви), Мартин Вълев, Мартин Симеонов, Емил Нейков и Виктор Петров (четворка скул).


И българската осморка с рулеви - Кристиан Николов, Денислав Мечкарски, Георги Цветанов, Александър Георгиев, Иван Смолички, Симон Илиев, Ерик Роячки, Кристиан Кочев и Марк Николов (рулеви).


При девойките ще ни представят Мадлен Маркова (скиф), Владимира Фурнаджиева и Линда Бонева (двойка скул), както и четворката скул в състав Ванина Янакиева, Катрин Христова, Владимира Фурнаджиева и Линда Бонева.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Германецът Петер Шрайнер за Шалке, Нойер, Йозил и Балъков

Германецът Петер Шрайнер за Шалке, Нойер, Йозил и Балъков 09.04.2018 | 10:00

В края на месец март в София се проведе международен треньорски семинар. Специалисти от Германия, работили в едни от най-силните клубове в Бундеслигата, бяха лектори.

още по темата»

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София 04.02.2018 | 11:42

Адриан Андреев скоро ще направи своя дебют в основната схема на турнир от сериите  ATP. През декември 2017 г. Андреев спечели титлите на сингъл и на двойки на един от най-престижните турнири за подрастващи „Еди Хер“ в САЩ.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»