Хокейната федерация прави детска лига

Хокей на лед
Добави в Svejo
    Viasport 08/11/2016 20:35
Хокейната федерация прави детска лига

Новият шеф на федерацията по хокей на лед Мартин Миланов и изпълнителният директор Стоян Бъчваров дадоха пресконференция в Пресклуб „България” за началото на сезона.

 

Миланов, който замени на поста Красимир Кръстев, обяви пред репортерите, че основните му ангажименти в близко бъдеще са стабилизиране на финансовото състояние на федерацията. И успешно домакинство на световното за мъже в ІІІ дивизия в София през април 2017 г. Той уточни, че задълженията на федерацията са към 150 000 лв., като част от тях вече са погасени и се надява до средата на 2017 г. всичко да бъде изплатено.

 

Мартин Миланов подчерта, че федерацията насочва усилия към развитие и популяризиране на детско-юношеския хокей.

 

"Организирали сме нова "Крос Айс лига" за деца с участието на десет отбора. Целта ни е малките да имат повече мачове, да тренират и да играят, за да напредват в развитието си, обясни Миланов. - Искаме по време на мачовете от световното първенство през април догодина на наши разноски да осигурим автобуси, с които да докарваме деца от столични училища, за да наблюдават срещите. Имаме и огромно желание да лицензираме нови треньори, които след като завършат НСА и да започнат работа с подрастващите. Два пъти седмично по два часа ще осигуряваме безплатен лед за тренировките им.”

 

Той допълни, че сумарно разходите за лигата надхвърлят 90 хиляди лева.

 

Миланов засегна и сериозния проблем с липсата на достатъчно пързалки и проблемите при развитието на талантливите ни хокеисти.

 

„Миналата седмица отборът на Славия до 10 години участва на международен турнир в Белград, спечели 12 победи и се класира на първо място, разказа босът. - Там участваха отбори от Сърбия, Словения, Унгария и много други страни. Двата унгарски отбора са финансирани от Канада и се обучават от техни специалисти, но нашите ги победиха. Имаме много таланливи деца, но заради липсата на пързалки, на отбори и конкуретно първенство, много се отказват от спорта, а най-талантливите отиват в чужбина.”

 

В момента във федерацията членуват 15 клуба, като не всички от тях развиват ледения спорт.

 

"Съвсем наскоро учредихме нов клуб - Балкан (Ботевград), като се надяваме там да направим и една мини-пързалка, за да може да се развива хокея и извън София. Във Варна има такава изкуствена пързалка, но тя е с умалени размери. На нея може само да се тренира, но не и да се играят официални мачове. На този етап можем да ползваме само Зимния дворец и пързалката на Славия, което е крайно недостатъчно, а един час наем на лед е 160 лева, което е доста тежко за нашите възможности", обясни Мартин Миланов.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Николай Кънчев: Не показахме пълния си потенциал (ВИДЕО)

Николай Кънчев: Не показахме пълния си потенциал (ВИДЕО) 27.04.2018 | 09:35

Треньорът на Черно море (2000) Николай Кънчев заяви пред Viasport.bg, че неговият отбор не е показал целия си потенциал във финала за купата на БФС срещу Септември при юношите старша възраст.

още по темата»

Антон Кирилов: Септември дава шанс на юношите си (ВИДЕО)

Антон Кирилов: Септември дава шанс на юношите си (ВИДЕО) 27.04.2018 | 09:00

Треньорът на Септември (2000) Антон Кирилов заяви, че в клуба се дава реален шанс на юношите да играят мъжки футбол, за разлика от много други отбори в България.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»