УЕФА с 12 нови проекта за децата в неравностойно положение

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 24/12/2016 17:29
УЕФА с 12 нови проекта за децата в неравностойно положение

Фондацията на УЕФА „За децата“ подкрепи осъществяването на 12 нови проекти, насочени към децата в неравностойно положение по света.

 

Управителният съвет на организацията взе решението да финансира с 1 милион евро новите проекти, които са допълнение на вече изготвената програма за сезон 2016-2017.

 

Проектите са насочени към основните цели на фондацията - мирна среда за децата, интеграция на страдащите от физически увреждания, борба с расовата дискриминация, подкрепа и интеграция на децата и младежите от бедните райони.     

 

Следните проекти са вече част от програмата на фондацията „За децата“ на УЕФА:

 

1. Програма, посветена на отборните спортове - футбол, баскетбол, волейбол и хандбал. Програмата ще бъде изпълнена в сътрудничество с френската неправителствена организация - CIELO (Coopération internationale pour les équilibres locaux), която оперира в Бенин, Камерун и Того.

 

2. Възпитателна програма за децата в Конго, предложена от организацията „Promo Jeune Basket“, която работи с деца и младежи в африканската страна от повече от десет години. Повече от 1000 деца и младежи се възползват от проекта.

 

3. “Solidarité aveugle” е проект, насочен към деца с увредено зрение в Мали. Целта на програмата на организацията „Libre Vue“ е над 150 момчета и момичета да играят футбол, като по-този начин бъде подпомогната тяхната интеграция в обществото.  

4. Проектът “Goal Plus” е на организацията „PluSport“, която се занимава с интеграцията на деца с физически увреждания чрез футбола и други отборни спортове. Програмата действа в Швейцария.

 

5. Програмата “The Game, The Life” е подготвена от швейцарската организация NGO IMBEWU и има за цел да подпомогне ограмотяването, образованието и възпитанието на бедни деца от Южна Африка.

 

6. Проектът на „Brincar de Rua“ се изпълнява в региона на град Лейрия в Португалия. Програмата предлага уличен футбол за деца от 5 до 12 години. Целта е децата да се запознаят с играта в градски условия, да се социализират по-добре и да усетят здравословния ефект от спорта.

 

7. Образователна, здравна и програма за социална интеграция за деца в нужда от райони в Израел и Палестина. Програмата е на "Inter Campus" и е насочена съм градовете Дейр Истия, Йерусалим и Тел Авив.  

 

8. Образователна програма, която има за цел да промотира футбола като алтернатива на мобилните телефони и други електронни устройства,  окупиращи вниманието на учениците. Програмата е за децата от Йокотенанго - район в Гватемала, който е доминиран от бедност, престъпност, алкохол, дрога, домашно и сексуално насилие.

 

9. “Football for All in Vietnam” е съвместна програма на футболните федерации на Норвегия и Виетнам. Програмата е носачена към промотирането на футбола като средство за интеграция на малцинствата, момичетата и децата с физически увреждания.

 

10. „Football for Life“ (F4L) е специализирана програма, която има за цел да подпомогне децата, растящи в бедност и чрез директен контакт на местни елитни футболисти да им бъде даден шанс за образование и възпитание. Така „F4L“ продължава работата си във Филипините, където действа от 2014 година насам.

 

11. „Plan Nederland“ е асоциация, която работи за предотвратяването на ранната бременност и за защита на правата на момичетата в Гвателама. Целта е чрез футбола момичетата да придобият повече самочувствие и увереност и да получат възможност за здравословен живот.

 

12.“Beyond the Pitches’ Green” е проект на Instituto Fazer Acontecer – неправителствена организация, която е базирана в Бразилия и цели да промотира спорта и футбола като основен инструмент в борбата с неграмотността и бедността. Програмата се изпълнява от над 300 инструктори, които работят с  900 деца и младежи от 15 различни района в страната.

 

Източник: отдел „Връзки с обществеността и медии" в БФС


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Николай Кънчев: Не показахме пълния си потенциал (ВИДЕО)

Николай Кънчев: Не показахме пълния си потенциал (ВИДЕО) 27.04.2018 | 09:35

Треньорът на Черно море (2000) Николай Кънчев заяви пред Viasport.bg, че неговият отбор не е показал целия си потенциал във финала за купата на БФС срещу Септември при юношите старша възраст.

още по темата»

Антон Кирилов: Септември дава шанс на юношите си (ВИДЕО)

Антон Кирилов: Септември дава шанс на юношите си (ВИДЕО) 27.04.2018 | 09:00

Треньорът на Септември (2000) Антон Кирилов заяви, че в клуба се дава реален шанс на юношите да играят мъжки футбол, за разлика от много други отбори в България.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»