Има надежда за българския спорт

Олимпизъм
Добави в Svejo
    Анна Стоилкова 30/12/2016 12:35
Има надежда за българския спорт

Българският олимпийски комитет изпраща една много добра година, особено откъм постижения на младите ни състезатели.

 

На младежката олимпиада в Лилехамер страната ни спечели 3 бронзови медала – два на Катрин Маноилова в шорттрека и 1 на Валентин Миладинов в сноуборда. Ние много се гордеем с тези успехи.

 

Това бяха втори младежки олимпийски зимни игри и вече имаме 3 медала. Което няма как да не ни радва. Дори и по време на лятната олимпиада в Рио де Жанейро млади наши спортисти показаха много сериозен потенциал, така че има с какво да се похвалим.

 

Тук трябва да спомена нещо много важно. Радослав Янков, който не е толкова голям, е първият златен медалист на България от европейските младежки олимпийски фестивали преди няколко години, а сега спечели трофея от Световната купа в сноуборда. Така че страната ни има много талантливи млади спортисти.

 

Има едно изследване на европейските олимпийски комитети, което показва, че тези участници, които са спечелили медали от младежките олимпийски фестивали, след това печелят отличия и на големите олимпиади. Процентът е доста висок, някъде над 50 процента, така че има надежда за българския спорт. Аз съм сериозен оптимист.

 

За Новата година на всички млади състезатели, а и не само на тях, пожелавам основно здраве, да бъдат винаги целеустремени, да обичат спорта, с който се занимават, да вярват в себе си и няма начин в един момент успехите да не дойдат. Когато човек се труди, нещата се получават.

 

Белчо Горанов, генерален секретар на БОК

 

Белчо Горанов е дясната ръка на президента на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова. Той е генерален секретар на БОК и има широк поглед над състоянието на българския спорт, младите надежди на страната и представянето им през годините.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Николай Кънчев: Не показахме пълния си потенциал (ВИДЕО)

Николай Кънчев: Не показахме пълния си потенциал (ВИДЕО) 27.04.2018 | 09:35

Треньорът на Черно море (2000) Николай Кънчев заяви пред Viasport.bg, че неговият отбор не е показал целия си потенциал във финала за купата на БФС срещу Септември при юношите старша възраст.

още по темата»

Антон Кирилов: Септември дава шанс на юношите си (ВИДЕО)

Антон Кирилов: Септември дава шанс на юношите си (ВИДЕО) 27.04.2018 | 09:00

Треньорът на Септември (2000) Антон Кирилов заяви, че в клуба се дава реален шанс на юношите да играят мъжки футбол, за разлика от много други отбори в България.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»