Млади борци мръзнат на държавното в Бургас

Борба
Добави в Svejo
    Анна Стоилкова 29/01/2017 16:11
Млади борци мръзнат на държавното в Бургас

Родители се оплакаха, че зала „Младост” в Бургас, в която се проведе държавният личен шампионат по борба свободен и класически стил за кадети е била неотоплена, научи Viasport.bg.

 

Те алармират, че децата са измръзнали и само късметът е помогнал първенството да завърши без контузен или разболял се състезател заради ниските температури в комплекса.

 

Според тях такива състезания могат да накарат младите спортисти да се откажат от тренировките и да изберат ново поприще. Освен това родителите са обезпокоени, че с всяка година броят на участниците в държавните шампионати за подрастващи намалява и дори съобщават за тревожна статистика в класическия стил.

 

През 2015 г. например на републиканското за кадети са участвали 172-ма борци, през 2016 - 176, а сега в Бургас те са само 146. Хората все пак се надяват ръководителите да изпълнят обещанието си и да започнат да обръщат по-голямо внимание на малките борци, защото те са бъдещето на един от най-старите спортове у нас.

 

Главният съдия на държавното Недялко Кирезиев се опита да успокои родителите, като обасни, че неотоплената зала е била обсъждана на сбирка на ръководството след първенството и всички са се обединили около извода, че такова нещо няма да бъде допускано в бъдеще.

 

Въпреки не особено подходящите за спорт условия пък шампионатът в Бургас си има своите герои и това са Мерт Рамадан от Хасково и Цветан Мустафов от Бургас. Двамата спечелиха не само златните медали в категориите си, но и индивидуалните призове за най-резултатен и най-техничен борец на турнира.

 

Заради студа в зала "Младост" борците излизаха на тепиха с шапки.

 

В надпреварата се включиха 184 състезатели от 40 клуба от цялата страна. Финалните срещи изгледаха куп призьори от големи първенства - Руси Петров, Дончо Жеков, Петър Иванов, Янчо Павлов, както и много други.

 

Наградата за Най-резултатен състезател спечели борецът на клуб Ангел войвода (Хасково) Мерт Рамадан, който триумфира и в категория до 69 кг.

 

За Най-техничен пък бе избран Цветан Мустафов (Черноморец-св.борба), който грабна и златото при 50-килограмовите.

 

Състезателите в свободния стил предложиха доста оспорвани схватки на държавното, като така и нито един отбор не успя да се открои съществено от останалите.

 

Златните медали бяха спечелени от момчета от различни клубове с изключение на борците от Димитровград, които успяха да извоюват 2 титли чрез Иван Бадавров (до 63 кг) и Боби Ников (до 76 кг).  


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Ивайло Станев: Трябва да развиваме играчи, не отбори

 Ивайло Станев: Трябва да развиваме играчи, не отбори 02.11.2017 | 11:20

Представянето на юношеския национален отбор до 17 години на първия етап евроквалификации във Велико Търново и Горна Оряховица предизвика много дискусии и коментари.

още по темата»

Иван Цветанов: Школата на Ботев ще работи по нова методика от 2018-а

Иван Цветанов: Школата на Ботев ще работи по нова методика от 2018-а 18.10.2017 | 11:26

Изминаха малко повече от три месеца откакто Иван Цветанов стана директор на детско-юношеската школа на Ботев (Пловдив).

още по темата»

Децата играха... заболя ли?!

Децата играха... заболя ли?! 11.10.2017 | 17:48

Тези думи са за едни деца и тяхните треньори и ръководители.

още по темата»