Злато и бронз за таекуондистите на Евро 2017

Таекуондо - ITF
Добави в Svejo
    Viasport 20/04/2017 18:08
Злато и бронз за таекуондистите на Евро 2017

България спечели злато и бронз още в първия ден на европейското първенство по таекуондо в неолимпийската версия ITF. Надпреварата се провежда в зала „Арена Армеец” в София.

 

Александра Славчева (на снимката) грабна титлата в дисциплината „Специална техника“ при девойките, като остави след себе си сочената за абсолютна фаворитка представителка на Румъния. Александра е от София, от школата на Левски към Централния полицейски таекуон-до клуб и показа завидни умения в скачането и чупенето на дъски на високо.

 

Другият медал за България на шампионата бе спечелен от Михаил Димитров. Юношата II дан черен колан стигна до бронза в дисциплината „Форма“, като неговото отличие също се прие от специалистите за изключително постижение. 

 

Първенството бе открито тази сутрин с тържествена церемония и богата фолклорна програма с танците на ансамбъл „София 6“. Четиридневните изпълнения в най-голямата спортна зала на България ще предложат уникално шоу от атракции в най-мащабния шампионат в историята с 31 държави участници, 592 състезатели и над 1000 човека ангажирани в събитието.

 

„За мен е чест да поздравя участниците и гостите в това престижно събитие. Гордеем се с факта, че нашият град е домакин на шампионата, който поставя рекорди по участие и популярност. София е определена за Европейска столица на спорта през 2018 г. и подобни събития допълват авторитета на града, в който се стремим да предоставим още и още възможности за спорт и активен начин на живот.

 

Пожелавам успех и приятни дни в българската столица София“, заяви Дончо Барбалов, зам.-кмет на София и член на управителния съвет на фондация „София - Европейска столица на спорта“.

 

Българският отбор има поводи за радост още в първия ден на шампионата в София.

 

На тържествената церемония присъстваха още Венцислав Игнатов, президент на Българска таекуондо асоциация, Анатоли Илиев, организационен секретар на "София 2018" и член на управителния борд на ACES EUROPE, а шампионатът бе открит от Тадеуш Лобода, президент на Европейската таекуон-до федерация.

 

За четирите дни в българската столица ще бъдат раздадени 150 комплекта медали в отделните възрастови групи за мъже, жени, юноши и девойки над 14-години. 


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Антъни Генов: Зарязах футбола, когато баба ме заведе на тенис (СНИМКИ)

Антъни Генов: Зарязах футбола, когато баба ме заведе на тенис (СНИМКИ) 24.05.2017 | 11:50

Левичарят от България - така можем да опишем с две думи един от най-добрите ни тенисисти при юношите Антъни Генов.

още по темата»

Дария Радулова: Вече имам предложения от чужди тенис академии

Дария Радулова: Вече имам предложения от чужди тенис академии 18.05.2017 | 12:30

Дария Радулова е лидер на дамския отбор по програмата на българската федерация по тенис „3Т – Тенис Тийм Талант” във възрастта до 14 г., колкото всъщност навърши тя през януари.

още по темата»

Залози в помощ на спорта

Залози в помощ на спорта 16.04.2017 | 10:17

Като лидер в Европейския съюз по обездвижване и затлъстяване сред децата и като държава с рязко влошено представяне на големи спортни форуми България определено има проблем.

още по темата»