Наказаха треньора на Национал (2008) за 8 мача

Футбол
Добави в Svejo
    Ваня Николова 24/10/2017 20:30
Наказаха треньора на Национал (2008) за 8 мача

Дисциплинарната комисия към зоналния съвет на БФС взе решение относно скандала, който стана на мача по футбол 7 (набор 2008) между Лъвчета - Н Спорт.

 

Треньорът на Национал Спорт (2008) Петър Чавдаров бе наказан за 8 срещи, a друг представител на Национал - Благомир Муртин, който бе изгонен по време на двубоя, бе глобен с 312,50 лв.

 

Комисията се събра тази вечер в сградата на БФС на ул. "Иван Асен II". Бяха изслушани делегатът на срещата Светла Петрова, охраната, треньорът на Н Спорт Петър Чавдаров (вляво на снимката) и реферът Любомир Атанасов. Съдията закъсня за началото на заседанието, но по-късно изказа своята позиция пред комисията.

 

Ето официалното съобщение на ДК:

 

"На основание чл. 34, ал.1, т.4 и във връзка с чл. 23, ал.2, буква "Е" Дисциплинарната комисия наказва треньора на Национал Спорт Петър Чавдаров и във връзка с чл. 42, ал.4 с лишаване на правото да изпълнява функции от името на отбора за 8 срещи и глоба в размер на 187,50 лв.

 

На основание чл.36, ал.1, т.1, буква "А" и във връзка с чл.42, ал. 4 налага на Благомир Муртин имуществена санкция в размер на 312,50лв."

 

Viasport.bg научи, че делегатът, съдията и охраната са заявили пред комисията, че има удар на треньора към рефера.

 

Самият наставник на Н Спорт Петър Чавдаров призна, че има посягане към съдията, но категорично заяви, че не го е ударил.

 

На въпрос на Viasport.bg към комисията има ли удар или не към съдията, председателят Йордан Велков отговори: "Опит за удар или удар се наказва по един и същ начин".


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София 04.02.2018 | 11:42

Адриан Андреев скоро ще направи своя дебют в основната схема на турнир от сериите  ATP. През декември 2017 г. Андреев спечели титлите на сингъл и на двойки на един от най-престижните турнири за подрастващи „Еди Хер“ в САЩ.

още по темата»

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България 24.01.2018 | 11:10

Директорът на ДЮШ на Лудогорец Яков Папарков говори за изминалата годината и есенния полусезон. Според него школата на клуба е най-прогресиращата у нас.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»