Рилски срещу Академик Бултекс - 1:1 при момчетата

Баскетбол
Добави в Svejo
    Viasport 06/12/2017 22:10
Рилски срещу Академик Бултекс - 1:1 при момчетата
Рилски спортист и Академик Бултекс си размениха по една победа в двата мача, които се изиграха в Арена Самоков в сряда при 16-годишните и 14-годишните момчета.
 
При по-малките гостите от Пловдив показаха, че са един от най-добрите отбори в тази възраст и неслучайно са шампиони в набора преди 2 сезона. Успехът им с 95:79 обаче не дойде никак лесно, заради амплитудите, които имаха при представянето си и защото срещу себе си имаха един уникален Боби Борисов, завършил с 37 точки.
 
По-голямата част от тях бяха след стрелба с отскок от средно разстояние, нещо толкова рядко срещано при подрастващите у нас. Иван Тодоров добави 16. 
 
За гостите 26 точки реализира Йоанис Кикрилис, а капитанът Симеон Димитров - 20. Вторият обаче направи впечатление, че постоянно се опитва да говори със съдиите и това влияе негативно върху представянето му.
 
Като цяло Академик е един изключително перспективен отбор, воден от амбициозния треньор Йордан Иванов, но ако искат да развият таланта си трябва да успокоят емоциите си.
 
При батковците Рилски спортист спечели с 95:38, но трябва да се отбележи, че всички играчи на гостите са родени през 2003 г. и са с година по-малки за възрастта в тази група.
 
Въпреки липсата на съпротива се видя, че състезателите на домакините израстват с всеки изминал мач под ръководството на опитния си треньор Росен Барчовски. С 23 точки завърши Боян Илиев, 17 вкара Йоан Евтимов, а 10 - капитана Васил Лобутов.

На снимката: Малките баскетболисти на Рилски с Боби Борисов (клекналият вдясно) в състава си.

Снимка BGbasket.com


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Антъни Иванов: Отборът ми в САЩ е силен и амбициозен

Антъни Иванов: Отборът ми в САЩ е силен и амбициозен 01.12.2017 | 15:05

Антъни Иванов беше сред най-споменаваните български спортисти в новините и в разговорите през 2017 г. И всичко това заради впечатляващите му успехи.

още по темата»

Иван Цветанов: Резултатите не правят футболистите по-добри

Иван Цветанов: Резултатите не правят футболистите по-добри 24.11.2017 | 10:45

Viasport.bg продължава поредицата си интервюта с представители на водещите български футболни школи за това как се работи в тях. Сега даваме думата на директора на ДЮШ на Ботев (Пловдив) Иван Цветанов. 

още по темата»

Децата играха... заболя ли?!

Децата играха... заболя ли?! 11.10.2017 | 17:48

Тези думи са за едни деца и тяхните треньори и ръководители.

още по темата»