Стефка Славова подаде оставка

Баскетбол
Добави в Svejo
    BGbasket.com 12/01/2018 12:15
Стефка Славова подаде оставка

Стефка Славова подаде оставка като старши треньор на националния отбор по баскетбол за момичета до 15-годишна възраст и като помощник в представителния ни тим за момичета до 16 години.

 

Тя лично потвърди това пред BGbasket.com.

 

„Споменала съм причините в молбата си. Те са лични и не искам да навлизам в подробности“, заяви Славова.

 

Тя обаче бе категорична, че решението й няма нищо общо с оставката на Треньорската комисия:

 

„Аз също съм изненадана. Бях си подала оставката, но изобщо не знаех, че те също мислят да правят подобно нещо.“

 

Един от мотивите за оставката на Любомир Минчев и на останалите членове на Треньорската комисия обаче е свързан именно със Стефка Славова. Националният селекционер постави въпроса защо тя не е водила момичетата до 16-годишна възраст на Балканиадата в Румъния миналия месец, след като е помощник на старши треньора на тима Десислава Ангелова.

 

Вместо нея, начело на отбора бе Петър Клечков, който по думите на Минчев, сам се е назначил на поста.

 

Стефка Славова представи и нейната гледна точка по случая:

 

„Когато разбрахме, че отборът ще ходи на Балканиада, Деси Ангелова ми се обади и ми каза, че няма да има възможност да присъства. Даде ми пълен картбланш и цялата отговорност - да водя тренировките и мачовете, да правя подбора на момичетата и т.н.

 

Държахме връзка до последно, докато в един ден г-н Клечков ми се обади и каза, че са взели решение той да води мачовете, тъй като аз съм нямала опита в такива международни срещи. Говореше в множествено число. Той е секретар на Треньорската комисия и аз реших, че в нея са взели решението и той ми го препредава, затова не съм търсила обяснение кой го е взел. Веднага звъннах на Деси Ангелова и тя беше учудена, защото никой не беше й казал за това нещо. Думите й бяха: „Добре, Стефи, остави.“ Приехме го.

 

Отидохме на Балканиадата и вече на връщане аз разбирам съвсем друга истина - че нещата не са така, както са ми били представени. Г-н Минчев не знаеше за това нещо, не беше запознат с цялата ситуация. Коментирала съм я с него и в крайна сметка наистина излиза, че това е направено зад гърба на Треньорската комисия и най-вече на старши треньора.

 

Дори и Деси Ангелова не е попитана за подобно нещо, а тя ми гласува пълно доверие. Не знам на какво се дължи това и нямам обяснение. Ясно е и от това, което г-н Минчев казва, че някой си прави своеволия и си иззема функции, които не е придобил, а някой му ги дава. Пак казвам обаче - не си подавам оставката заради това. Напускам поради лични причини.“


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Николай Кънчев: Не показахме пълния си потенциал (ВИДЕО)

Николай Кънчев: Не показахме пълния си потенциал (ВИДЕО) 27.04.2018 | 09:35

Треньорът на Черно море (2000) Николай Кънчев заяви пред Viasport.bg, че неговият отбор не е показал целия си потенциал във финала за купата на БФС срещу Септември при юношите старша възраст.

още по темата»

Антон Кирилов: Септември дава шанс на юношите си (ВИДЕО)

Антон Кирилов: Септември дава шанс на юношите си (ВИДЕО) 27.04.2018 | 09:00

Треньорът на Септември (2000) Антон Кирилов заяви, че в клуба се дава реален шанс на юношите да играят мъжки футбол, за разлика от много други отбори в България.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»