Петър Клечков: Няма начин да се самоназнача

Баскетбол
Добави в Svejo
    BGbasket.com 12/01/2018 13:00
Петър Клечков: Няма начин да се самоназнача

Главният треньор и методист на Българската федерация по баскетбол Петър Клечков бе споменат в мотивите за оставката на Треньорската комисия.

 

Той бе обвинен от Любомир Минчев, че сам се е назначил за старши треньор на националния отбор за момичета до 16 години на Балканиадата миналия месец. Пред BGbasket.com Клечков заяви категорично, че това не е вярно и решението той да води отбора, а не Стефка Славова, е на федерацията.

 

„Няма начин да се самоназнача, това е ясно на всички. Получил съм разрешение от моите шефове във федерацията, те взеха решението. Имаме президент в лицето на Георги Глушков и Христо Христов, който е директор на мъжко и женско направление. Разговорът ми е бил с тях“, заяви Клечков.

 

Той обясни и защо е предпочетен пред Стефка Славова, която е помощник на старши треньора Десислава Ангелова.

 

„Лятото на европейското първенство сме говорили с Деси Ангелова и тя ми каза, че няма шанс да дойде декември на Балканиадата. Стефка Славова също знае това, разговаряли сме с нея. Тя е от два-три месеца помощник в националния отбор и затова аз водих отбора. Има време, ще стане старши треньор, ако желае, и ще се развива.“

 

„Не знам, че Деси Ангелова е казала на Стефка да води отбора. Трябвало е Стефка да дойде и да го каже“, добави Клечков.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София 04.02.2018 | 11:42

Адриан Андреев скоро ще направи своя дебют в основната схема на турнир от сериите  ATP. През декември 2017 г. Андреев спечели титлите на сингъл и на двойки на един от най-престижните турнири за подрастващи „Еди Хер“ в САЩ.

още по темата»

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България 24.01.2018 | 11:10

Директорът на ДЮШ на Лудогорец Яков Папарков говори за изминалата годината и есенния полусезон. Според него школата на клуба е най-прогресиращата у нас.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»