ЦСКА 1948 взе футболист от Дом за настаняване

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 17/01/2018 11:25
ЦСКА 1948 взе футболист от Дом за настаняване

Един от одобрените футболисти на втория за годината кастинг на ЦСКА 1948 е Исмет Гюрсел Кемал (вляво на снимката), 17-годишен юноша, настанен в център за настаняване от семеен тип.

 

Това става ясно от информация на сайта на ЦСКА 1948, в която се цитира съобщение на Община Добрич.

 

Но Исмет Кемал не е взет при “червените” заради социалния си статус, той е одобрен лично от Кирил Метков, треньорът старшата възраст на клуба, който е напът да влезе във Втора лига.

 

„Исмет Гюрсел Кемал е дете, което е настанено в Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждане “Тийнейджър”, пише сайтът на кметството в Добрич. - От 5 клас е ученик в Спортно училище “Г. С. Раковски" и активно се занимава със спорт, първоначално с хандбал, а впоследствие с футбол. Като отговорен и дисциплиниран спортист, за него не закъсняват спортните постижения.

 

С активното участие на Исмет, футболният отбор на ЦНСТДБУ трета поредна година печели почетните Първо и Второ място в турнирите на Българска спортна федерация за деца в риск.

 

През 2015 година Исмет е поканен да се състезава в младежкия футболен отбор на град Трявна. През 2016 г. и 2017 г. се състезава за футболния отбор на град Габрово. На 14.01.2018 г. на кастинг набор от 1999 г. до 2000 г. за футболния отбор ЦСКА 1948, Исмет Гюрсел Кемал сред повече от 70 деца е одобрен за състезател в отбора старша възраст на ЦСКА 1948. Една негова голяма мечта "Да се състезава за големите отбори" е изпълнена.”

 

В сайта на ЦСКА 48 пък е публикувано кратко интервю с Кемал:

 

- Добър ден, Исмет, как се озова на кастинга за школата на ЦСКА?
- Разбрах от фейсбук. Майка ми в момента е в Пловдив за празниците и съм при нея. Реших, че трябва да хвана влака и да пробвам шанса си. За късмет пък един приятел от София ни беше на гости и ме закара на сутринта с колата. Бях спокоен, защото наистина няма какво да губя.

 

- Разкажи ни повече за себе си?
- Нашите са заминали за  чужбина и са ме оставили 6-годишен в Дома за настаняване в Добрич. Баща ми не го виждам изобщо, а и не искам. По-добре е! С майка поддържам контакти рядко, само когато си идва в България. Иначе работи във Франция, сега ще се местят в Белгия. В Дома в Добрич по цял ден гонех топката. Записах се да тренирам в Добруджа. Понеже ходехме всеки път на лагер в Трявна, ме харесаха в местния тим. После се преместих в Габрово. Свикнах да се оправям сам в живота. И така вече съм ЦСКА.

 

- На каква позиция играеш и кой е силният ти крак?
- Играя по крилото, предпочитам дясното, но общо взето нямам претенции, защото играя и с двата крака.

 

- На кой се стремиш да подражаваш във футбола?
- На Кристиано Роналдо. Няма по-добър на този пост в света.

 

- Любим отбор?
- Реал Мадрид и ЦСКА. Най-големият клуб в света и най-големият в България.

 

- Истинска сензация си в Добрич, общината дори посвещава на теб материал в официалната си страница?
Направо не мога да повярвам колко хора ми се обадиха. Всички учители и деца в Дома са горди с мен. Нямат търпение да се върна, за да ме поздравят. Аз също съм много горд с тях.

 

- Май има и момиче до теб, което се гордее?
- Така е, имам приятелка. Тя също е от Дом за настаняване. Подкрепяме се взаимно.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Лъчезар Коцев: Искаме да променим мисленето на състезателките

Лъчезар Коцев: Искаме да променим мисленето на състезателките

Националният отбор по баскетбол за момичета U16 започва днес участието си на европейското първенство в Дивизия B, което ще се проведе в Подгорица.

още по темата»

Антъни Иванов: На европейското гоня първо финала

Антъни Иванов: На европейското гоня първо финала

На европейското първенство по плувни спортове в Глазгоу България ще бъде представена от четирима състезатели в басейна и общо деветима в четири спорта, но големите надежди са насочени към Антъни Иванов.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»