Тази седмица се подновяват мачовете при най-малките

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 05/03/2018 13:00
Тази седмица се подновяват мачовете при най-малките

Тази седмица се подновяват столичните първенствата в подготвителните групи от футбол 5 до футбол 11.

 

Това са шампионатите на наборите 2009, 2008, 2007, 2006 и 2005.

 

Мачовете от пролетния дял започват тази събота и неделя. Единствено срещите от шампионата във футбол 11, група "В", ще стартират малко по-късно - на 24 март.


Двубоите във футбол 5 (набор 2009) остават в залата на комплекс "Царско село", на терен 1 и терен 2. 13 отбора участват в първенството при най-малките. Два тима тук са с равен брой точки на върха в класирането - Левски и Славия имат по 33 т. Срещите започват на 10 март, събота. Първенството ще приключи на 9 юни.  


Базата на "Спортна зона" в столичния квартал Зона Б-5 отново ще приеме двубоите във футбол 7 (набор 2008) в двете групи. Според регламента първите 7 отбора в група "А" от есенния полусезон и първите 5 отбора в група "Б" формират нова група от 12 тима, които ще играят през пролетния полусезон като група "А". Отборите след седмо място в първа група и тези след пето във втора група съставят новата група "Б" за пролетта.


По-горната възраст за футбол 7 - 2007, остава в "Драгалевци", като третата група ще играе в "Царско село". Тук първите 5 отбора след есенния полусезон в група "А" и "Б" и първите две тима от група "В" формират нова група "А" за пролетния полусезон. Съставите, заели местата от шесто до десето в група "А" и "Б" през есента, както третият и четвъртият от група "В", съставят новата група "Б". Останалите отбори формират новата група "В".


Във футбол 9 (набор 2006) първите две групи играят в "Драгалевци", а третата - на изкуствения терен в Националната спортна академия. Първите шест отбора от група "А" и "Б" от есента формират новата група "А". Отборите след седмо място в първа група и втора група ще играят през пролетния полусезон като група "Б". Трета група "В" продължава по същата схема от есента, като се срещат на три етапа.


Трите дивизии на подготвителната възраст по футбол 11 (2005) ще са само в "Царско село". Класираните отбори на първите пет места от група "А" и "Б", заедно с първите два тима от група "В", формират нова група "А" от 12 отбора, които ще играят през пролетния полусезон. Отборите от шесто до девето място от група "А" и група "Б", заедно с отборите на трето и четвърто място от група "В" формират нова група "Б" от 10 отбора. Останалите отбори образуват новата група "В" за пролетния полусезон.

Очаквайте в следващите дни пълната програма в рубриката ни Първенства.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София 04.02.2018 | 11:42

Адриан Андреев скоро ще направи своя дебют в основната схема на турнир от сериите  ATP. През декември 2017 г. Андреев спечели титлите на сингъл и на двойки на един от най-престижните турнири за подрастващи „Еди Хер“ в САЩ.

още по темата»

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България 24.01.2018 | 11:10

Директорът на ДЮШ на Лудогорец Яков Папарков говори за изминалата годината и есенния полусезон. Според него школата на клуба е най-прогресиращата у нас.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»