Идея: Без класирания на футбол 5

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 13/03/2018 17:46
Идея: Без класирания на футбол 5

Първенствата по футбол 5 на БФС да протичат без класиране, ще предложи Аматьорската футболна лига (АФЛ) на централата. Също така мачовете на най-малките да се ръководят от един съдия, а не от двама.

 

Това заяви председателят на АФЛ Румен Вълков на пресконференция. Вълков и членове на управата на аматьорите дадоха брифинг, за да опровергаят твърденията, че конгресът на БФС е бил манипулиран, имало е натиск към делегатите, злоупотреби и т.н.

 

Румен Вълков, както и някои от другите футболни хора на брифинга, говориха и по казуси от детско-юношеския футбол.

 

"Това е само предложение засега, обясни шефът на АФЛ. - Не е нормално да има такова голямо напрежение на мачовете на най-малките. Майки и бащи се избиха на футбол 5 и футбол 7. Накрая излиза така, че ние плащаме повече за охрана, отколкото за самото футболно мероприятие. Ако класирането отпадне се надяваме напрежението да намалее. Ще има програма кръг за кръг, просто няма да има класиране. Също така имаме идея само по един съдия да ръководи тези срещи. Но пак казвам, тепърва ще обсъждаме тези неща."

 

През 2016 г. няколко столични клуба направиха подписка и написаха писмо до БФС с предложение да отпаднат класиранията до U12. До промяна не се стигна.

 

Това е практика в някои западноевропейски страни, като например в Англия. А в Испания, Италия, Швейцария и т.н. до определена възраст мачовете се реферират от по 1 съдия.

 

Вълков добави, че ще опита да прокара решение за намаляване на съдийските такси към клубовете в аматьорския футбол.

 

Снимка: LAP.bg


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София 04.02.2018 | 11:42

Адриан Андреев скоро ще направи своя дебют в основната схема на турнир от сериите  ATP. През декември 2017 г. Андреев спечели титлите на сингъл и на двойки на един от най-престижните турнири за подрастващи „Еди Хер“ в САЩ.

още по темата»

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България 24.01.2018 | 11:10

Директорът на ДЮШ на Лудогорец Яков Папарков говори за изминалата годината и есенния полусезон. Според него школата на клуба е най-прогресиращата у нас.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»