Родител с отговор на отвореното писмо на Ивайло Константинов

Баскетбол
Добави в Svejo
    BGbasket.com 12/06/2018 16:00
Родител с отговор на отвореното писмо на Ивайло Константинов

Вчера BGbasket.com и Viasport.bg публикуваха отворено писмо на старши треньора на Славия Ивайло Константинов във връзка със събитията на квалификационния турнир за момчета U14 в Ямбол.


Думите му предизвикаха широк отзвук, а след тях на редакционната поща получихме и писмо от един от родителите, присъствали на надпреварата - Катя Паскалева- Георгиева.


Публикуваме мнението й без редакторска намеса. BGbasket.com е готов да даде право на отговор и на други засегнати страни.

 

"Отворено писмо до г-н Ивайло Константинов - ст. треньор на БК Славия

 

Г-н Константинов, нали не сте забравили, че не сте били сами в залата по време на квалификационните турнири в Ямбол за подрастващи? Аз също бях там! Бях там заедно с още родители, пропътували 300 км, за да подкрепят децата си в избора, който са направили - избора, наречен баскетбол.

 

Какво точно видях? Видях деца на 14 г.,които с открито арогантно поведение заставаха пред родителите на другите отбори и се караха с тях. Видях треньор във Ваше лице, който се кара с публиката, видях състезатели от Вашия отбор, които в рамките на първите 5 минути от играта вече бяха с 3 лични нарушения, което е твърде показателно за начина на игра. Аз не разбирам какво точно означава да играеш „твърд баскетбол“, но със сигурност не е това, което Вашите деца играят.

 

Не искам да давам оценка за начина Ви на работа - единственото, което искам със сигурност, е детето ми да остане здраво, без контузии и да излезе с усмивка от залата. Вие сте лицето на клуба и вместо да се жалите от съдии и треньори, започнете промяната отвътре.


Научете Вашите деца да уважават противника, съдии, треньори и не на последно място публиката. Научете ги, че един баскетболен мач не е на живот и смърт, а за да достави удоволствие на играча и наслада за зрителя. Научете ги, че в живота има победи, но не на всяка цена. Има и загуби, които трябва да се преглътнат достойно. Вместо да показвате таблото по форуми и социални мрежи, погледнете го първо Вие и си направете равносметка, че дори и при най добрите ни мъжки отбори няма толкова светещи полета.


Колкото до изгонените Ви момчета от играта - те го заслужават с начина си на игра и неуважение към другите. Ще се радвам, ако някое от Вашите момчета на излизане от залата поздрави противника и му стисне ръката, а не да сипе обиди и ирония зад гърба му. Жалко е за момчета на тази възраст. По-жалкото е, че Вие вместо да ги спрете, ги поощтрявате. И не забравяйте -каквото посадиш, такова ще пожънеш.


Поздрави на всички останали отбори за моментите, които преживяхме заедно. Успех!"

 

Родител на състезател от БК Шампион 2006, присъствал в залата"


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Антъни Иванов: На европейското гоня първо финала

Антъни Иванов: На европейското гоня първо финала

На европейското първенство по плувни спортове в Глазгоу България ще бъде представена от четирима състезатели в басейна и общо деветима в четири спорта, но големите надежди са насочени към Антъни Иванов.

още по темата»

Хърватският треньор Марио Бонич: Интелектът е по-важен от таланта

Хърватският треньор Марио Бонич: Интелектът е по-важен от таланта

Марио Бонич е на роден на 4 август 1952 г. В кариерата си облича екипите на Дубровник, Динамо (Загреб), гръцките Аполон и Панахайки и австрийския Казино (Залцбург), както и на бивша Югославия.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»