Христо Пенов с две първи места на картинг

Картинг
Добави в Svejo
    Ивайло Пампулов 07/09/2011 15:34


Поредното си отлично представяне направи състезателят на картинг клуб Кюстендил Христо Пенов. На надпреварата в Хасково 7-годишният талант спечели и двата манша в първия състезателен ден, след като по категоричен начин победи съперниците си.


Неговият баща и механик Владимир Пенов заяви, че Христо е карал феноменално, което му е донесло и успеха.

През втория състезателен ден картингът на кюстендилския пилот бе ударен от друг състезател и това го изпрати на 12-о място в първия манш. Стартирайки от тази позиция, Христо все пак успя да стигне до 5-о място във втория манш.
В генералното класиране от Академията за млади пилоти кюстендилецът е втори, само на 11 точки след Лора Христова. В класирането от републиканския шампионат на "Мини BG" Христо Пенов (на снимката вляво) е трети.

Решаващи ще бъдат стартовете на писта "Пауталия" в Кюстендил. Градът под Хисарлъка ще е домакин на последните кръгове от първенството на 1 и 2 октомври.

------------
Текст и снимка: e-79.com

 


Коментари

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София 04.02.2018 | 11:42

Адриан Андреев скоро ще направи своя дебют в основната схема на турнир от сериите  ATP. През декември 2017 г. Андреев спечели титлите на сингъл и на двойки на един от най-престижните турнири за подрастващи „Еди Хер“ в САЩ.

още по темата»

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България 24.01.2018 | 11:10

Директорът на ДЮШ на Лудогорец Яков Папарков говори за изминалата годината и есенния полусезон. Според него школата на клуба е най-прогресиращата у нас.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»