Христо Пенов с две първи места на картинг

Картинг
Добави в Svejo
    Ивайло Пампулов 07/09/2011 15:34


Поредното си отлично представяне направи състезателят на картинг клуб Кюстендил Христо Пенов. На надпреварата в Хасково 7-годишният талант спечели и двата манша в първия състезателен ден, след като по категоричен начин победи съперниците си.


Неговият баща и механик Владимир Пенов заяви, че Христо е карал феноменално, което му е донесло и успеха.

През втория състезателен ден картингът на кюстендилския пилот бе ударен от друг състезател и това го изпрати на 12-о място в първия манш. Стартирайки от тази позиция, Христо все пак успя да стигне до 5-о място във втория манш.
В генералното класиране от Академията за млади пилоти кюстендилецът е втори, само на 11 точки след Лора Христова. В класирането от републиканския шампионат на "Мини BG" Христо Пенов (на снимката вляво) е трети.

Решаващи ще бъдат стартовете на писта "Пауталия" в Кюстендил. Градът под Хисарлъка ще е домакин на последните кръгове от първенството на 1 и 2 октомври.

------------
Текст и снимка: e-79.com

 


Коментари

Антъни Иванов: Отборът ми в САЩ е силен и амбициозен

Антъни Иванов: Отборът ми в САЩ е силен и амбициозен 01.12.2017 | 15:05

Антъни Иванов беше сред най-споменаваните български спортисти в новините и в разговорите през 2017 г. И всичко това заради впечатляващите му успехи.

още по темата»

Иван Цветанов: Резултатите не правят футболистите по-добри

Иван Цветанов: Резултатите не правят футболистите по-добри 24.11.2017 | 10:45

Viasport.bg продължава поредицата си интервюта с представители на водещите български футболни школи за това как се работи в тях. Сега даваме думата на директора на ДЮШ на Ботев (Пловдив) Иван Цветанов. 

още по темата»

Децата играха... заболя ли?!

Децата играха... заболя ли?! 11.10.2017 | 17:48

Тези думи са за едни деца и тяхните треньори и ръководители.

още по темата»