Нейков награди звездите на картинга

Картинг
Добави в Svejo
    Валентин Маринов 08/12/2011 16:20
Нейков награди звездите на картинга

Спортният министър Свилен Нейков награди най-добрите пилоти за 2011-а на церемония в столичен хотел. Христо Пенов, победителят в "Академия за млади пилоти", получи и карт, с който ще кара догодина.

Българската федерация по картинг спорт изпраща една от най-успешните години в своята история. За първи път страната ни има победители в три от класовете на Европейския шампионат – Югоизточна зона. Това са Мишел Георгиев (KZ2), Стефано Ловчалиев (KF2) и Павел Лефтеров (KF3). Медалисти в крайното класиране на еврошампионата са също Александър Стоев, Симеон Богданов и Симеон Симеонов.

През 2011 г. се осъществи амбициозният проект на федерацията „Академия за млади пилоти”, като дори бяха излъчени първите шампиони. Освен това БФКС успя да изпълни целия спортен календар и да запази броя на състезателите, участваще в отделните класове.

 С такъв карт ще кара догодина Христо Пенов, победител в академията. На церемонията малчуганът получи ваучер от Свилен Нейков

 

За пилот на годината отново бе провъзгласен Мишел Георгиев от тима на София Ауто. Талантът се надява на още по-успешен сезон 2012, плановете му включват триумфи в световния и европейски шампионат.

 

Шефът на кортинг федерацията Йордан Върбицалиев връчи на Нейков почетен плакет, заради помощта на министъра за реализиране на академията.

Ето и призьорите по класове:

Мини Бг: 3. Лора Христова, 2. Христо Пенов, 1. Александър Златанов

KZ2: 3. Симеон Богданов, 2. Александър Стоев, 1. Мишел Георгиев

Ротакс: 3. Борис Малинов, 2. Божидар Пенчев, 1. Васил Коларов

Отборно: 3. София Ауто, 2. Русе кармоторспорт, 1. Булавто


Коментари

Георги Онов: Не осъзнаваме какво сме постигнали

Георги Онов: Не осъзнаваме какво сме постигнали

Ботев (Пловдив) завърши на второ място на най-големия юношески турнир в света "Купа Готия". "Все още не осъзнаваме какво сме постигнали", заяви треньорът Георги Онов.

още по темата»

Атанас Рибарски: Елитната U17 e изпитание

Атанас Рибарски: Елитната U17 e изпитание

През този сезон Берое U17 ще бъде воден от Атанас Рибарски. Треньорът даде интервю, в което говори за целите, селекцията и работата с отбора.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»