Пловдив и Разград с победи в „Мтел атлетика“

Лека атлетика
Добави в Svejo
    Viasport 07/05/2017 11:19
Пловдив и Разград с победи в „Мтел атлетика“

Първите три места в шестия кръг на веригата за млади таланти „Мтел атлетика за младежи“ бяха окупирани от лекоатлети на Разград и Пловдив. Надпреварата се проведе в Хисаря на 6 май.

 

При момчетата четирима представители на Лудогорец (Разград) се наредиха в челото на класирането. Мерт Хамдиев бе най-бърз на 60 м с 8.0 сек. и с втори резултат на скок дължина - 4.48 м. В тази дисциплина съотборникът му Джан Исметов скочи 4.65 м – най-добро постижение от всички участници. На 800 м Мехмед Мехмед бе най-издръжлив с 2:22.7 мин.

 

Накрая обаче Хамдиев спечели със 180 точки пред Мехмед, който събра 176 точки. Третото място бе за Христофор Божанов – 173 точки, а Исметов остана четвърти с общ сбор от 162 т.

 

Мая Стоянова от Тракия 96 (Пловдив) беше безапелационна при момичетата и триумфира с 200 точки и най-добри постижения на 60 м - 8.3 сек. и скок дължина 4.76 м, както и втори резултат на 600 м -  1:53.1 мин. Второто място бе спечелено от Александра Коларова (Локомотив, Пловдив) със 176 точки. Тя изпревари само 1 точка представителката на друг пловдивски тим -  Тракия Ивон Топчиева, която завърши със 175.

 

Коларова бе втора на 60 м и скок дължина, но бяга слабо на 600 м, което за малко не й коства среброто. Топчиева пък спечели бягането на 600 м с 1:51.1 мин.

 

Всички участници в състезанието бяха наградени от двукратната световна шампионка за девойки на 100 м и 200 м от 2006-а Тезджан Наимова. Те получиха подаръци от „Мобилтел” и „Розаимпекс”.

 

При момчетата титлата си оспорваха състезатели на Лудогорец.

 

Водачите във временното класиране на веригата Румен Руменов (Мизия) и Изабел Крамарска (Рилски атлет Самоков) не участваха в този кръг.

 

На новия стадион „Крепост“ в Хисаря се състезаваха млади атлети от София, Пловдив, Бургас, Габрово, Стара Загора и Разград, а веднага след „Мтел атлетика за младежи“ започна и турнира за мъже и жени „Хисаря“.

 

Следващите два кръга от веригата за млади таланти са в Русе на 13 май и в София на 17 май.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Георги Онов: Не осъзнаваме какво сме постигнали

Георги Онов: Не осъзнаваме какво сме постигнали

Ботев (Пловдив) завърши на второ място на най-големия юношески турнир в света "Купа Готия". "Все още не осъзнаваме какво сме постигнали", заяви треньорът Георги Онов.

още по темата»

Атанас Рибарски: Елитната U17 e изпитание

Атанас Рибарски: Елитната U17 e изпитание

През този сезон Берое U17 ще бъде воден от Атанас Рибарски. Треньорът даде интервю, в което говори за целите, селекцията и работата с отбора.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»