Гимнастичките правят фурор в Япония

Художествена гимнастика
Добави в Svejo
    Viasport 19/06/2017 12:40
Гимнастичките правят фурор в Япония

Националният отбор по художествена гимнастика - индивидуално и ансамбъл, се радва на небивал интерес на лагера си в Мураяма (Япония) от първия ден на престоя си там.

 

Момичетата и техните треньори бяха посрещнати от десетки жители на града, дошли с децата си да връщат по едно цвете и пакетче с лакомства и други подаръци на знатните гости.

 

Тренировките на националките ни пък винаги са посещавани от по няколко групи японски гимнастички, които се учат от опита на нашите момичета и с радост приемат всеки техен съвет. Домакините пък запълват свободното време на гостите си с различни местни ритуали, церемонии и разглеждане на забележителности.

 

Така националките ни вече бяха главни действащи лица в традиционна чаена церемония, а след жребии 5 грации получиха скъпи дарове – първокласни кимона. Резервите в ансамбъла Стефани Кирякова, Анна Шивачева и Камелия Стоилова, както и титулярките Елена Бинева и Симона Дянкова извадиха късмет и не само станаха горди притежателки на стилната дреха, но и бяха посветени в тайните на обличането й.

 

След първата си тренировка днес пък всички момичета, треньорките и останалия екип на делегацията ни бяха заведени на разходка в парка на розите Хигашизава в Мураяма. В него има 3 езера и е един от най-големите паркове с рози на Япония. Разполага и със специално оформен кът, посветен на България, където растат над 20 000 броя рози от 750 вида.

 

Българските гимнастички бяха посрещнати като истински звезди в Япония, където са на лагер.

 

Домакините почерпиха българската делегация с мляко със сладко от рози и със сладолед от рози.

 

Гимнастичките ни посетиха и изградения в парка Шинтоистки храм на бойното изкуство – Яидо, а денят остави вълшебни впечатления в делегацията ни и невероятното и незабравимо чувство, че са се докоснали до рая на земята.


Българките вече свикват и с местната храна, въпреки че домакините са се погрижили да им предоставят повече ястия от родината им. Част от ансамбъла пък показа и завидна скорост по изучаване на японски език, като Симона Дянкова и Елена Бинева заснеха и клипче, в което говорят перфектно.

 

Базата, в която са настанени гимнастичките ни е изключително модерна. Разполага с тренировъчна зала с 4 килима, отделно има зала за класически балет, закрит и открит басейн, типичните японски вани, предназначени за отмора на тялото и отпускане на мускулатурата, както и с масажен кабинет.

 

Националките ни правят сериозни тренировки и дават съвети на местни гимнастички.

 

Освен това има голям парк, пълен с красиви цветя, река и страхотни алеи за разходка и релакс. Домакините са изключително любезни, навсякъде се украсено с български знамена, а всяко желание на нашите момичета е закон за домакините и всичко се изпълнява веднага. Хората, които срещат националките ни по алеите пък често искат снимка за спомен с тях.  


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Ивайло Станев: Трябва да развиваме играчи, не отбори

 Ивайло Станев: Трябва да развиваме играчи, не отбори 02.11.2017 | 11:20

Представянето на юношеския национален отбор до 17 години на първия етап евроквалификации във Велико Търново и Горна Оряховица предизвика много дискусии и коментари.

още по темата»

Иван Цветанов: Школата на Ботев ще работи по нова методика от 2018-а

Иван Цветанов: Школата на Ботев ще работи по нова методика от 2018-а 18.10.2017 | 11:26

Изминаха малко повече от три месеца откакто Иван Цветанов стана директор на детско-юношеската школа на Ботев (Пловдив).

още по темата»

Децата играха... заболя ли?!

Децата играха... заболя ли?! 11.10.2017 | 17:48

Тези думи са за едни деца и тяхните треньори и ръководители.

още по темата»