45-о ОУ №1 сред учениците на плуване

Плуване
Добави в Svejo
    Василен Димитров 16/04/2018 13:33
45-о ОУ №1 сред учениците на плуване

45-о ОУ „Константин Величков“ е победителят в плувния празник за ученици, който се състоя на басейна на 97-о СОУ „Братя Миладинови“ в столичния квартал „Люлин“ (пета част).

В надпреварата взеха участие 73 деца от І до ІV клас.

Състезанието бе за столичните училища, в които се провежда обучение по плуване, съгласно държавните образователни стандарти за учебно съдържание по физическо възпитание и спорт.

Беше организирано от Асоциацията на българските учители по физическо възпитание и спорт (АБУФВС), в партньорство с Олимпийския клуб към Национална спортна академия „Васил Левски“.

Състезанието премина под егидата на "София - Европейска столица на спорта 2018", подсигурила предметни наградите за абсолютно всички състезатели.

За учителите по плуване, водели отборите си, имаше изготвени специални почетни грамоти. 

Организацията на плувния празник нямаше как да се случи без ентусиазма на родители на деца от отбора победител 45-о ОУ „Константин Величков“, главния координатор Жорж Станкович и домакина - 97 СОУ „Братя Миладинови“.

„Показателно за ентусиазма по провеждането на празника беше фактът, че водача 88-о ОУ "Ирена Дамянова" бе довело едногодишното си внуче, за да бъде до възпитаниците си“, подчерта Павлина Стоянова от отбора победител, която подсигури и информацията за BGswim.com.

Класиране

1. 45-о училище  56 точки.
2. 78-о училище 46 т.
3. 33-то училище 40 т.
4. 97-о училище 36 т.
5. 49-о училище 21 т.
6. 88-о училище 6 т.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Германецът Петер Шрайнер за Шалке, Нойер, Йозил и Балъков

Германецът Петер Шрайнер за Шалке, Нойер, Йозил и Балъков 09.04.2018 | 10:00

В края на месец март в София се проведе международен треньорски семинар. Специалисти от Германия, работили в едни от най-силните клубове в Бундеслигата, бяха лектори.

още по темата»

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София 04.02.2018 | 11:42

Адриан Андреев скоро ще направи своя дебют в основната схема на турнир от сериите  ATP. През декември 2017 г. Андреев спечели титлите на сингъл и на двойки на един от най-престижните турнири за подрастващи „Еди Хер“ в САЩ.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»