Над 100 деца участваха в празника "Здраве във всички политики"

Лека атлетика, Общество
Добави в Svejo
    Viasport 17/05/2018 22:20
Над 100 деца участваха в празника "Здраве във всички политики"

По случай Деня на българския спорт в парка "Заимов" бе проведен детски спортен празник „Здраве във всички политики“.

 

Организиран бе в партньорство от Асоциацията на българите, боледуващи от астма, алергия и ХОББ (АББА) и Асоциация за развитие на българския спорт, с експертната подкрепа на катедра „Лека атлетика“ към Националната спортна академия „Васил Левски“ и спортна школа „Дарко тийм“.

 

Над 100 деца бяха организирани в секции за физическа активност по програмата на Международната федерация по лека атлетика - Детска атлетика, която предлага комбинация между забавление и движения. По време на събитието беше изградена и информационна секция, където гражданите получиха информационни материали за хроничните респираторни заболявания и спорта.

 

Събитието беше подкрепено и от Българското дружество по белодробни болести (БДББ), Българското дружество по алергология (БДА), Конфедерация „Защита на здравето“ (КЗЗ) и се проведе в рамките на Национална информационна кампания „Белодробно здраве във всички политики“ – 2018.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари
Още по темата

Николай Кънчев: Не показахме пълния си потенциал (ВИДЕО)

Николай Кънчев: Не показахме пълния си потенциал (ВИДЕО) 27.04.2018 | 09:35

Треньорът на Черно море (2000) Николай Кънчев заяви пред Viasport.bg, че неговият отбор не е показал целия си потенциал във финала за купата на БФС срещу Септември при юношите старша възраст.

още по темата»

Антон Кирилов: Септември дава шанс на юношите си (ВИДЕО)

Антон Кирилов: Септември дава шанс на юношите си (ВИДЕО) 27.04.2018 | 09:00

Треньорът на Септември (2000) Антон Кирилов заяви, че в клуба се дава реален шанс на юношите да играят мъжки футбол, за разлика от много други отбори в България.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»