Талант от Балкан трупа умения в САЩ

Баскетбол
Добави в Svejo
    BGbasket.com 13/07/2018 16:00
Талант от Балкан трупа умения в САЩ

Един от талантливите млади баскетболисти на Балкан U14 - Илиян Илиянов, вече близо седмица е в Ню Джърси.

 

Капитанът на 14-годишните момчета на Балкан, които спечелиха сребърните медали от българския шампионат, е един от участниците в баскетболния камп The Jam. Сред водещите специалисти в кампа е друг ботевгрдчанин - възпитаникът на школата на Балкан и бивш играч на мъжкия тим Кирил Райков. Той отговаря за кондиционната подготовка на участниците, които са от различни държави от Европа и света.

 

Илиян се присъедини към кампа няколко дни след започването му. Заниманията в базата на колежа Колдуел стартираха, докато в България се провеждаше финалният турнир за момчета до 14 години и именно това бе причината за по-късното включване на нашето момче.

 

The Jam Basketball Camp е един от най-посещаваните в САЩ и е с повече от 65-годишна история. Той предлага високо интензивна баскетболна и физическа подготовка, водени от класни треньори, работили със състезатели от НБА, като Ръсел Уестбруук.

 

Покрай специализираните занимания всички участници ще могат да подобрят своя английски език, ще завържат много контакти и приятелства, а освен това ще могат да посетят и някои от забележителностите на Ню Йорк, който е на около 40 км от мястото, където се провежда кампът.

 

Материал и снимка: Botevgrad.com


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Георги Онов: Не осъзнаваме какво сме постигнали

Георги Онов: Не осъзнаваме какво сме постигнали

Ботев (Пловдив) завърши на второ място на най-големия юношески турнир в света "Купа Готия". "Все още не осъзнаваме какво сме постигнали", заяви треньорът Георги Онов.

още по темата»

Атанас Рибарски: Елитната U17 e изпитание

Атанас Рибарски: Елитната U17 e изпитание

През този сезон Берое U17 ще бъде воден от Атанас Рибарски. Треньорът даде интервю, в което говори за целите, селекцията и работата с отбора.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»