Обучение на инструктори по "Детска атлетика" в Бургас

Лека атлетика
Добави в Svejo
    BGathletic.com 20/11/2013 21:09
Обучение на инструктори по "Детска атлетика" в Бургас

Бургас ще бъде домакин на обучителен курс по програмата на Международната федерация по лека атлетика - „Детската лека атлетика“ (IAAF Kids Athletics).

Организиратори на събитието са спортен клуб Европул (Бургас) в партньорство с БФ по лека атлетика. Начинанието обхваща в момента 1,5 милиона деца от над 100 страни по целия свят.

Амбициозната цел на проекта е леката атлетика да се превърне в най-предпочитания спорт в училищата, да създаде бъдещи звезди и да привлече подрастващите към балансиран и здравословен начин на живот. Заради успешния модел на програмата тя вече е приета като задължителна част в образователните системи на няколко държави.

Според президента на лекоталетически клуб Европул (Бургас) Румен Ангелов, проява от такъв висок ранг е изключително признание за леката атлетика в града и в региона, голям шанс за треньорите и учителите по физическо възпитание да се запознаят с модерните тенденции и нови практики в работата с деца.

В Бургас семинарът ще бъде ръководен от квалифицирани лектори на IAAF и ще включва теоретически и практически семинарни занятия, както и отборно състезание за деца. При завършването му на участниците ще бъдат връчени официални сертификати за участие.

Курсът е насочен не само към клубовете и федерациите, но по-скоро към училищата и всички институции, заинтересовани от работата с деца, към преподаватели по физическо, треньори.

Ангелов сподели, че са изпратени покани до всички училища и се надява повече специалисти да откликнат. Авторите на програмата „Детска лека атлетика“ (IAAF Kids Athletics) привличат подрастващите с поредица от състезания, които включват следните групи дисциплини: скокове, спринтове,  бягания и хвърляния. Програмата обхваща деца от три възрастови групи: 7-8-годишни, 9-10-годишни и 11-12-годишни.

Практическите занимания са на 23-24 ноември в спортния комплекс „Славейков”.

 

-----

Коментирай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

 

-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


-----

Заповядайте в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com
Коментари

Лъчезар Коцев: Искаме да променим мисленето на състезателките

Лъчезар Коцев: Искаме да променим мисленето на състезателките

Националният отбор по баскетбол за момичета U16 започва днес участието си на европейското първенство в Дивизия B, което ще се проведе в Подгорица

още по темата»

Антъни Иванов: На европейското гоня първо финала

Антъни Иванов: На европейското гоня първо финала

На европейското първенство по плувни спортове в Глазгоу България ще бъде представена от четирима състезатели в басейна и общо деветима в четири спорта, но големите надежди са насочени към Антъни Иванов.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»