"Детска атлетика" - представена в Софийския университет

Лека атлетика
Добави в Svejo
    Viasport 05/02/2014 12:00
"Детска атлетика" - представена в Софийския университет

Над 30 преподаватели в столични училища и студенти от Софийския университет участваха в обучение на БФЛА по програмата на ИААФ/Нестле „Детска атлетика”.

Обучението включваше сутрешни лекции и практически занимания с деца в следобедните часове. Състезанието за децата, на възраст от 4 до 11 г., мина във волейболната зала на Биологическия факултет.

В организацията на обучението и практическите занимания се включиха две от най-добрите атлетки на България в последните години - Магдалена Христова (спринт и скок дължина) и Моника Гачевска (спринт), които са сред първите, завършили курса „Детска атлетика“ в България през април 2013 г.

Целта на програмата е да направи атлетиката спорт №1 в училищата в целия свят. Вече се практикува в повече от 120 страни, а в България бе предствена в десетки населени места и няколко хиляди деца участваха в различни състезания и демонстрации.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ, ВИЖТЕ ТУК!

 

 

(Снимки: Sportsimages.bg За сваляне на снимките в оригинален размер, посетете същия сайт - Sportsimages.bg. Абсолютно е забранено използването на снимките и публикуването им в други медии без писмено съгласие на Sportmedia.tv и Sportsimages.bg)

 

 

-----

Коментирай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

 

-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


-----

Заповядайте в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com
Коментари

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София 04.02.2018 | 11:42

Адриан Андреев скоро ще направи своя дебют в основната схема на турнир от сериите  ATP. През декември 2017 г. Андреев спечели титлите на сингъл и на двойки на един от най-престижните турнири за подрастващи „Еди Хер“ в САЩ.

още по темата»

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България 24.01.2018 | 11:10

Директорът на ДЮШ на Лудогорец Яков Папарков говори за изминалата годината и есенния полусезон. Според него школата на клуба е най-прогресиращата у нас.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»