Българин поканен на проби в английски клуб

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 01/04/2014 11:40
Българин поканен на проби в английски клуб

През месец март Николай Тодоров, част от футболната академия на колежа "Брук Хаус", е поканен на проби в клуба от английската Чемпиъншип Дарби Каунти, съобщиха от консултантска къща "Дарби".

През 2012 г. Николай Тодоров се яви на традиционния конкурс за футболни стипендии в Brooke House College и спечели 100% стипендия. Вече втора година той учи във Великобритания и играе във отбора на колежа. До момента Николай е участвал в 27 мача и е отбелязал 29 гола. Младият нападател бележи за първия отбор на Brooke House, който успешно напредва към финалите на Английската колежанска футболна лига. Тодоров започва футболната си кариера на 9-годишна възраст. Преди да спечели конкурса на „Дарби” играе в ПФК Плевен.

А поради проявения голям интерес към конкурса през настоящата година, за първи път в многогодишната му история се обявява втора дата - на 5 април 2014 г. в София. Консултантската къща за образование в чужбина "Дарби", съвместно с Brooke House College, дава възможност на тези, които не са могли да се явяват на конкурса, да направят това по-късно.

Всеки, който иска да вземе участие за академични и футболни стипендии, трябва да направи своята регистрация до 2 април 2014 г. Това става с попълване на регистрационен формуляр и автобиографично есе до 500 думи на английски език. Конкурсите включват писмени тестове по английски и по математика и устен разговор-интервю с директора на училището.

Желаещите да вземат участие за футболна стипендия трябва задължително да се явят и на конкурса за академична, за да покажат знанията си по математика и по английски. След това момчетата ще могат да демонстрират своите футболни умения за спечелване на 100% стипендия.

-----

Коментирай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

 

-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


-----

Заповядайте в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com
Коментари

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София 04.02.2018 | 11:42

Адриан Андреев скоро ще направи своя дебют в основната схема на турнир от сериите  ATP. През декември 2017 г. Андреев спечели титлите на сингъл и на двойки на един от най-престижните турнири за подрастващи „Еди Хер“ в САЩ.

още по темата»

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България 24.01.2018 | 11:10

Директорът на ДЮШ на Лудогорец Яков Папарков говори за изминалата годината и есенния полусезон. Според него школата на клуба е най-прогресиращата у нас.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»