Българин поканен на проби в английски клуб

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 01/04/2014 11:40
Българин поканен на проби в английски клуб

През месец март Николай Тодоров, част от футболната академия на колежа "Брук Хаус", е поканен на проби в клуба от английската Чемпиъншип Дарби Каунти, съобщиха от консултантска къща "Дарби".

През 2012 г. Николай Тодоров се яви на традиционния конкурс за футболни стипендии в Brooke House College и спечели 100% стипендия. Вече втора година той учи във Великобритания и играе във отбора на колежа. До момента Николай е участвал в 27 мача и е отбелязал 29 гола. Младият нападател бележи за първия отбор на Brooke House, който успешно напредва към финалите на Английската колежанска футболна лига. Тодоров започва футболната си кариера на 9-годишна възраст. Преди да спечели конкурса на „Дарби” играе в ПФК Плевен.

А поради проявения голям интерес към конкурса през настоящата година, за първи път в многогодишната му история се обявява втора дата - на 5 април 2014 г. в София. Консултантската къща за образование в чужбина "Дарби", съвместно с Brooke House College, дава възможност на тези, които не са могли да се явяват на конкурса, да направят това по-късно.

Всеки, който иска да вземе участие за академични и футболни стипендии, трябва да направи своята регистрация до 2 април 2014 г. Това става с попълване на регистрационен формуляр и автобиографично есе до 500 думи на английски език. Конкурсите включват писмени тестове по английски и по математика и устен разговор-интервю с директора на училището.

Желаещите да вземат участие за футболна стипендия трябва задължително да се явят и на конкурса за академична, за да покажат знанията си по математика и по английски. След това момчетата ще могат да демонстрират своите футболни умения за спечелване на 100% стипендия.

-----

Коментирай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

 

-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


-----

Заповядайте в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com
Коментари

Ивайло Семерджиев: Без амбиция не се става голям футболист

Ивайло Семерджиев: Без амбиция не се става голям футболист 19.11.2017 | 13:39

Viasport.bg продължава поредицата си интервюта с треньори от водещи български футболни школи за това как се работи в тях. 

още по темата»

Ивайло Станев: Трябва да развиваме играчи, не отбори

 Ивайло Станев: Трябва да развиваме играчи, не отбори 02.11.2017 | 11:20

Представянето на юношеския национален отбор до 17 години на първия етап евроквалификации във Велико Търново и Горна Оряховица предизвика много дискусии и коментари.

още по темата»

Децата играха... заболя ли?!

Децата играха... заболя ли?! 11.10.2017 | 17:48

Тези думи са за едни деца и тяхните треньори и ръководители.

още по темата»