Добри отзиви за бургаски талант в Америка

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 15/07/2014 18:10
Добри отзиви за бургаски талант в Америка

След повече от месец тренировки в школата на американския професионален отбор Чикаго Файър, за младия български футболен талант Денислав Минчев отзивите са само положителни.

 

Роденият през 2000 година атакуващ полузащитник на Черноморец (Бургас) беше похвален от шефа на школата Лари Съндърланд и от треньора на набор 2000 Чарли Трут.

 

"Момчето се справя много добре и няма никакви проблеми с упражненията при нас, които са микс от технически задачи и работа по физическата подготовка. По време на игрите и мачовете демонстрира техничен футбол, има добър дрибъл и баланс. Идеите в процеса на играта му са впечатляващи. Но трябва да подобри бързината и темпото", коментира треньорът, цитиран от БТА.

 

Роденият в Айтос Денислав замина за САЩ при свои близки, а летният му футболен тренировъчен лагер беше уреден от мениджърската агенция "Скаутинг тийм", която се занимава с кариерата на момчето от Черноморец. Денислав тренира три или четири пъти на седмица в академията на Файър, като пътува до базата.

 

"Денислав е щастлив от престоя си в САЩ, коментира мениджърът Антъни Раво от "Скаутинг тийм". Той показа много висока футболна култура и американските треньори са впечатлени. Според неговите думи, тренировките в школата на Чикаго Файър са по-динамични от тези в България. Наясно е, че трябва да подобри нивото си на английски език за по-лесна комуникация, но смятам, че опитът, който натрупа е много положителен. От друга страна американските клубове, които се развиват с бързи темпове, видяха нивото на български талант." 

 

За Денислав Минчев това е втори опит зад граница. През 2012-а той изкара месец във Франция, като тренира в отборите на Сошо, Мец, Льо Ман и Оксер. Последните два отбора отправиха веднага предложения за неговото оставане, което обаче няма как да се осъществи в този момент заради възрастта му.

 

-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите

-----

Виж какво се случва в света около нас с FBR.BG

-----

Коментирай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

-----

Заповядай в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com

 

 


Коментари

Антъни Иванов: На европейското гоня първо финала

Антъни Иванов: На европейското гоня първо финала

На европейското първенство по плувни спортове в Глазгоу България ще бъде представена от четирима състезатели в басейна и общо деветима в четири спорта, но големите надежди са насочени към Антъни Иванов.

още по темата»

Хърватският треньор Марио Бонич: Интелектът е по-важен от таланта

Хърватският треньор Марио Бонич: Интелектът е по-важен от таланта

Марио Бонич е на роден на 4 август 1952 г. В кариерата си облича екипите на Дубровник, Динамо (Загреб), гръцките Аполон и Панахайки и австрийския Казино (Залцбург), както и на бивша Югославия.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»