Пак набират футболисти за английския колеж "Брук Хаус"

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 16/10/2014 17:30
Пак набират футболисти за английския колеж "Брук Хаус"

Български футболисти на възраст между 14 и 18 г. отново ще бъдат приети в добре познатия у нас английски "Брук Хаус Колидж". Един от тях ще получи 100% стипендия за целия период на обучение, а още неколцина - частична.

 

Кандидатите се подбират не само по футболни умения, а също така държат изпити по английски език и математика. Конкурсът е през месец юни 2015 г. - в четири последователни дни. 

 

Това става вече за осма година в България. А обучението излиза между 25 и 40 хиляди паунда на учебна година. В училищата се преподава по утвърдени международни програми. Възможен е прием не само от футбол, а и от други спортове като голф, баскетбол, ръгби и т.н. Специално за представителите на най-популярния спорт има изискване да играят в школи и най-малкото да са викани в юношески национални отбори.

 

От консултантска къща "Дарби" дадоха за пример на пресконференция един от дипломиралите се в "Брук Хаус" - Николай Тодоров. Тази година 18-годишният плевенчанин подписа с Нотингам Форест.

 

В София кандидатите трябва да дойдат на среща-презентация в събота, 18 октомври, в хотел "Радисън" между 11 и 19 часа. Във Варна е в неделя - в хотел "Димят" от 18:00 и пак от 18:00 в ресторант "Виста маре" в Бургас в понеделник.

 

На снимката: Богослав Тодоров, един от българите в колежа "Брук хаус".

 

-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите

-----

Виж какво се случва в света около нас с FBR.BG

-----

Коментирай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

-----

Заповядай в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com

 


Коментари

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София 04.02.2018 | 11:42

Адриан Андреев скоро ще направи своя дебют в основната схема на турнир от сериите  ATP. През декември 2017 г. Андреев спечели титлите на сингъл и на двойки на един от най-престижните турнири за подрастващи „Еди Хер“ в САЩ.

още по темата»

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България 24.01.2018 | 11:10

Директорът на ДЮШ на Лудогорец Яков Папарков говори за изминалата годината и есенния полусезон. Според него школата на клуба е най-прогресиращата у нас.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»