И 6-годишни мериха сили в състезание на ABC Fight Club

Таекуондо - ITF
Добави в Svejo
    Viasport 21/10/2014 10:15
И 6-годишни мериха сили в състезание на ABC Fight Club

Над 70 участници от три клуба, развиващи таекуон-до ITF, се включиха в третото вътрешно състезание на ABC Fight Club в събота, 18 октомври, в залата на националния стадион „Васил Левски“.

За да премерят сили в дисциплините спаринг (лайт контакт) и форми (тъль), дойдоха и състезатели от клубовете Те Кион (Ботевград), КБСП (Перник), както и от групата по кикбокс.

Досега във вътрешните състезания се включваха само участници от клуба, които тренират таекуон-до ITF или кикбокс в залите на националния стадион, ВИАС, „Люлин“ „Казичене”, „Кремиковци”, „Лозенец”, „Манастирски ливади“. Заради ползата от подобна проверка, този път инструкторите Калин Мирчев от КБСП и Борислав Витков от Те Кион също доведоха своите състезатели.

Така в събота стана малък празник, с много спортни емоции, за всички участници и гости. Най-малките състезатели бяха на 6 и 7 години, а накрая изненадата беше раздаването на отличия за всички участници. Подобни прояви са шанс и за родителите, за да видят с какво се занимават децата им в залата и докъде са стигнали. Освен как да се състезават и как да не заплачат като изгубят, малките се учат и как да се подкрепят един друг, колко е важно да са отбор, каква е ролята на публиката и на треньора по време на състезание.

„Това е тренировка на състезание. По-опитните могат да премерят за пореден път сили - с различни съперници. За тези, които участват за първи път, е възможност да почувстват реална състезателна обстановка, да видят, че няма нищо страшно, за да са по-подготвени и по-уверени, когато дойде време да участват на „истинско“ състезание“, коментира майстор Красимир Гергинов седми дан таекуон-до ITF.

 


В ABC Fight Club вече се е създала традиция в използването на най-доброто от различните бойни изкуства. Затова състезатели, които с успех участват в състезания по таекуон-до (основният спорт на клуба, с най-много международни титли), печелят медали и в състезания по кикбокс и бокс.

 

Инструкторите в клуба са: Майстор Красимир Гергинов (VII дан), Амалия Колева (IV дан), Недялка Бачева (III дан), Антони Давидов (III дан), Дюк Нуамеруе (II дан), Димитър Христов (II дан), Йорданка Петрова (II дан), Адриян Хаджийски (II дан), Ивана Караянева (I дан), Петя Станева (I дан), Стефан Вачев (кикбокс).

 

Интервю с инструктор Недялка Бачева, ЧЕТЕТЕ ТУК!

 

-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите

-----

Виж какво се случва в света около нас с FBR.BG

-----

Коментирай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

-----

Заповядай в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.comКоментари

Лъчезар Коцев: Искаме да променим мисленето на състезателките

Лъчезар Коцев: Искаме да променим мисленето на състезателките

Националният отбор по баскетбол за момичета U16 започва днес участието си на европейското първенство в Дивизия B, което ще се проведе в Подгорица.

още по темата»

Антъни Иванов: На европейското гоня първо финала

Антъни Иванов: На европейското гоня първо финала

На европейското първенство по плувни спортове в Глазгоу България ще бъде представена от четирима състезатели в басейна и общо деветима в четири спорта, но големите надежди са насочени към Антъни Иванов.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»