Тренировка „само за родители“ по таекуон-до ITF

Добави в Svejo
    Viasport 20/11/2014 08:34
Тренировка „само за родители“ по таекуон-до ITF

Тренировка по таекуон-до ITF „само за родители“ организира столичният „ABC Fight Club“ на 22 ноември, събота, от 16:00 часа в зала 4 Б на националния стадион „Васил Левски“, сектор Б.

 

Поканени са родители, баби и дядовци на деца, които тренират таекуон-до ITF, както и възрастни, които искат да научат нещо повече за таекуон-до ITF като спорт и бойно изкуство.

 

Заниманието ще води един от инструкторите на клуба – световната и европейска шампионка по таекуон-до ITF Недялка Бачева (на снимката), III дан.

 

На тренировката майките и татковците ще могат да разберат повече за това, което тренират децата им, да се запознаят с основните техники в източното бойно изкуство, както и да зададат своите въпроси и въпросите, с които ги засипват малчуганите след заниманията си в залата.

 

Ще разберат също защо са важни „домашните“, които децата получават, но също така и че никога не е късно „да направиш нещо за себе си“ и да откриеш своя спорт или своя начин да се движиш и да се чувстваш добре.

 

Понякога, измежду всички уроци, курсове, домашни, едно сериозно хоби като заниманията по бойни изкуства, с постоянство и упоритост, може да се окажат най-точната бъдеща професия за вашето дете. Изтокът винаги е предлагал различни решения за справянето с ежедневните проблеми. Бойните изкуства, като начин на живот или един „тайнствен” поглед към живота, където проблемите се разбиват от силата и увереността на характера.


Жаждата за живот, силният дух, волята за победа са заложени у всеки човешки индивид. Стига да се научиш да овладяваш емоциите си, вратите пред теб започват да се отварят. На всичко това ни учат философиите и заниманията с бойни изкуства.

 

„С влизането на децата в залата, първият урок е, че мама и тати са до вратата, в залата има други правила, правила, които са известни в бойните изкуства, и тяхната ефективност е отдавна доказана“, коментира Недялка Бачева за Viasport.bg. - Тук не е както в училище. В залата по таекуон-до златното правило е уважение и дисциплина. Научиш ли се на това, може да постигнеш всичко с упоритост и постоянство, както в таекуон-до, така и в живота.“

-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите

-----

Виж какво се случва в света около нас с FBR.BG

-----

Коментирай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

-----

Заповядай в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.comКоментари

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София 04.02.2018 | 11:42

Адриан Андреев скоро ще направи своя дебют в основната схема на турнир от сериите  ATP. През декември 2017 г. Андреев спечели титлите на сингъл и на двойки на един от най-престижните турнири за подрастващи „Еди Хер“ в САЩ.

още по темата»

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България 24.01.2018 | 11:10

Директорът на ДЮШ на Лудогорец Яков Папарков говори за изминалата годината и есенния полусезон. Според него школата на клуба е най-прогресиращата у нас.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»