Човек на Арсенал ще гледа трима таланти от Бургас

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 15/01/2015 13:35
Човек на Арсенал ще гледа трима таланти от Бургас

Млади футболисти на бургаския ДФК Звездичка са провокирали интереса на английския гранд Арсенал. Трима таланти, родени през 2003 г., ще бъдат гледани от скаут от школата на "артилеристите".

 

"Да, вярно е. Децата ще навършат години, които им позволяват да преминат в големи клубове, ако родителите им дадат съгласие за това, сподели председателят на "звездичките" Петър Алексиев. - Човек на английския клуб действително идва при нас и пожела да наблюдава в игрова обстановка въпросния набор."

 

Любопитен момент е, че в родния детски клуб се придържат към методите за подготовка при подрставщите на лондонския клуб.

 

"Умишлено няма да спомена имената на децата, обект на интерес. Този набор спечели няколко международни и национални турнири, а в първенствата на БФС се представя отлично. Треньор на 2003 г. е един от най-успелите и популярни български футболисти от близкото минало - Нено Ненов", уточни Алексиев.

 

Децата са селектирани единствено от бургаските учебни заведения и с тях се работи усърдно, така както и с останалите по-малки на възраст съотборници в школата. В Арсенал са почерпили информация за развитието на бургаските дарования чрез свои източници на Балканите и от Мордехай Шпиглер, един от шефовете на детско-юношеския футбол на УЕФА. Той бе в Бургас преди време, наблюдава с интерес тренировъчни процес от най-малките до най-големите и изгледа регионалния турнир от формата "Шампионска лига", организиран от ДФК Звездичка.

 

А пилотната програма "Спорт за деца в риск" е поредното предизвикателство, с което се заема ДФК Звездичка. Поканата да се кандидатства по нея идва от футболни специалисти, убедени в успешното начинание с деца и юноши сираци и момичета и момчета с увреждания. Една от целите е подобряване на физическата дееспособност, пълноценно използване на свободното време и социална интеграция.

 

"Спортът на първо място е здраве и рецепта срещу пороците и вредните навици сред подрастващите, особено при децата, лишени от родителска грижа. Имаме опит в работата с тях, а резултатът беше обещаващ - придобиване на първоначални умения, навици и познания за практикуване на любимия спорт - в случая футбола", завърши Петър Алексиев.

 

-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите

-----

Виж какво се случва в света около нас с FBR.BG

-----

Коментирай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

-----

Заповядай в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com

 


Коментари

Мария Йовкова: Направих промени в главата си и взех титла

Мария Йовкова: Направих промени в главата си и взех титла 25.07.2017 | 10:49

18-годишната Мария Йовкова донесе на България първата титла от европейско първенство по тенис на маса за юноши и девойки.

още по темата»

Цанко Хантов: Академията ни вече е в топ 8 в САЩ

Цанко Хантов: Академията ни вече е в топ 8 в САЩ 20.07.2017 | 14:10

Клубовете по фехтовка в Америка са десетки, тъй като спортът е един от тези, които дават право на стипендия за най-престижните университети там.

още по темата»

Бъдете позитивни!

Бъдете позитивни! 13.06.2017 | 15:15

Откакто станах кмет чувам какви ли не неща за себе си. Сигурно е нормално за публичните личности да се говори много и не малко измислици.

още по темата»