Човек на Арсенал ще гледа трима таланти от Бургас

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 15/01/2015 13:35
Човек на Арсенал ще гледа трима таланти от Бургас

Млади футболисти на бургаския ДФК Звездичка са провокирали интереса на английския гранд Арсенал. Трима таланти, родени през 2003 г., ще бъдат гледани от скаут от школата на "артилеристите".

 

"Да, вярно е. Децата ще навършат години, които им позволяват да преминат в големи клубове, ако родителите им дадат съгласие за това, сподели председателят на "звездичките" Петър Алексиев. - Човек на английския клуб действително идва при нас и пожела да наблюдава в игрова обстановка въпросния набор."

 

Любопитен момент е, че в родния детски клуб се придържат към методите за подготовка при подрставщите на лондонския клуб.

 

"Умишлено няма да спомена имената на децата, обект на интерес. Този набор спечели няколко международни и национални турнири, а в първенствата на БФС се представя отлично. Треньор на 2003 г. е един от най-успелите и популярни български футболисти от близкото минало - Нено Ненов", уточни Алексиев.

 

Децата са селектирани единствено от бургаските учебни заведения и с тях се работи усърдно, така както и с останалите по-малки на възраст съотборници в школата. В Арсенал са почерпили информация за развитието на бургаските дарования чрез свои източници на Балканите и от Мордехай Шпиглер, един от шефовете на детско-юношеския футбол на УЕФА. Той бе в Бургас преди време, наблюдава с интерес тренировъчни процес от най-малките до най-големите и изгледа регионалния турнир от формата "Шампионска лига", организиран от ДФК Звездичка.

 

А пилотната програма "Спорт за деца в риск" е поредното предизвикателство, с което се заема ДФК Звездичка. Поканата да се кандидатства по нея идва от футболни специалисти, убедени в успешното начинание с деца и юноши сираци и момичета и момчета с увреждания. Една от целите е подобряване на физическата дееспособност, пълноценно използване на свободното време и социална интеграция.

 

"Спортът на първо място е здраве и рецепта срещу пороците и вредните навици сред подрастващите, особено при децата, лишени от родителска грижа. Имаме опит в работата с тях, а резултатът беше обещаващ - придобиване на първоначални умения, навици и познания за практикуване на любимия спорт - в случая футбола", завърши Петър Алексиев.

 

-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите

-----

Виж какво се случва в света около нас с FBR.BG

-----

Коментирай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

-----

Заповядай в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com

 


Коментари

Ивко Ганчев: В Берое на преден план е играта, не резултатът

Ивко Ганчев: В Берое на преден план е играта, не резултатът 19.09.2017 | 17:27

Ивко Ганчев е роден на 21 юли 1965 г. в Стара Загора. Бивш вратар на старозагорци и шампион на България с тима от 1986 г. Записал е 183 мача с фланелката на Берое.

още по темата»

Памела Георгиева: Мога да съм българската Симон Байлс

Памела Георгиева: Мога да съм българската Симон Байлс 15.09.2017 | 08:35

Памела Георгиева е на 16-години, но вече остави следа в женската ни спортна гимнастика. Девойката спечели бронзов медал на греда на последната Световна купа във Варна.

още по темата»

Запознай се с девойките

Запознай се с девойките 31.07.2017 | 13:31

Баскетболистката Калина Иванова бе част от националния отбор до 18 години, който в сряда заминава за участие в европейското първенство за тази възраст в Дъблин.

още по темата»