За първи път две дисциплини спаринг на вътрешното състезание ABC Fight 5

Таекуондо - ITF
Добави в Svejo
    Viasport 11/02/2015 14:08
За първи път две дисциплини спаринг на вътрешното състезание ABC Fight 5

Поредното състезание от веригата ABC Fight Club се проведе в залата на националния стадион „Васил Левски“, съобщиха от клуба.

 

За първи път то се състоя от две дисциплини спаринг - таекуон-до ITF и кик бокс стил кик лайт WAKO. Това даде възможност на трениращите таекуон-до и кик бокс в клуба да вземат участие като част от подготовката им за предстоящите републикански първенства.

 

ABC Fight 5 събра рекорден брой участници, а над 150 родители и приятели станаха съпричастни на динамични и оспорвани срещи. Освен индивидуална, беше включена и отборна надпревара. Всички призьори бяха наградени с медали от световните и европейски шампиони на клуба, които в този ден влязоха в ролята на съдии.

 

Спарингът в таекуон-до дава възможност да се приложат на практика уменията и навиците, придобити по време на изучаването на формите и основната техника. Той дава обективна оценка на майсторството, а някои технически елементи могат да бъдат усвоени само в процеса на спаринг. Чрез тази дисциплина, трениращите развиват скорост, бдителност, точност, способност за адаптация, а така също и самоконтрол.

 

-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите

-----

Виж какво се случва в света около нас с FBR.BG

-----

Коментирай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

-----

Заповядай в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com

 


Коментари

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София 04.02.2018 | 11:42

Адриан Андреев скоро ще направи своя дебют в основната схема на турнир от сериите  ATP. През декември 2017 г. Андреев спечели титлите на сингъл и на двойки на един от най-престижните турнири за подрастващи „Еди Хер“ в САЩ.

още по темата»

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България 24.01.2018 | 11:10

Директорът на ДЮШ на Лудогорец Яков Папарков говори за изминалата годината и есенния полусезон. Според него школата на клуба е най-прогресиращата у нас.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»