Валерия Лозанова с втора световна титла в киокушин

Карате
Добави в Svejo
    Viasport 24/03/2015 18:16
Валерия Лозанова с втора световна титла в киокушин

Валерия Лозанова от СК Надежда Габрово стана световна шампионка в категорията 14-15 годишни до 45 кг. на световното първенство по карате киокушин за младежи и кадети в Солун, Гърция.


За нея това е втора световна титла. Първата й титла бе спечелена по време на СП в Москва през декември, организирано от киокушин кан федерацията. При кадетите - 18-20 години, Айсун Адем от СК Киокушин Шумен спечели бронзов медал.
Състезателите на ИФК България Мишел Данова, Христо Илиев и Цветелин Спасов завоюваха три бронзови медала.


Състезанието беше силно и зрелищно. Руснаците играха с титулярния си отбор и успяха да спечелят златните медали в повечето категории. Българският отбор беше представен на клубно ниво без участието на юношеския национален отбор, на който бе дадена почивка след доброто представяне в Германия и преди участието в предстоящото европейско първенство.


Отборът на Българската карате киокушин федерация се представи със седем участника: Анна Бондарева, Валерия Лозанова, Георги Иванов, Лъчезар Палачоров, Стилиян Илиев, Айсун Адем и Ия Костова. Отборът беше воден от Станислав Димитров.

 

-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите

-----

Виж какво се случва в света около нас с FBR.BG

-----

Коментирай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

-----

Заповядай в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.comКоментари

Мария Йовкова: Направих промени в главата си и взех титла

Мария Йовкова: Направих промени в главата си и взех титла 25.07.2017 | 10:49

18-годишната Мария Йовкова донесе на България първата титла от европейско първенство по тенис на маса за юноши и девойки.

още по темата»

Цанко Хантов: Академията ни вече е в топ 8 в САЩ

Цанко Хантов: Академията ни вече е в топ 8 в САЩ 20.07.2017 | 14:10

Клубовете по фехтовка в Америка са десетки, тъй като спортът е един от тези, които дават право на стипендия за най-престижните университети там.

още по темата»

Бъдете позитивни!

Бъдете позитивни! 13.06.2017 | 15:15

Откакто станах кмет чувам какви ли не неща за себе си. Сигурно е нормално за публичните личности да се говори много и не малко измислици.

още по темата»