Фестивал на мини-волейбол организира ВК Люлин

Волейбол
Добави в Svejo
    Ани Колева 15/05/2015 17:35
Фестивал на мини-волейбол организира ВК Люлин

Фестивал на мини-волейбола (момчета и момичета до 12 години) организира ВК Люлин (София).

 

Форумът, който ще има и състезателен характер ще се проведе утре, 16 май (събота) в залата на 93 СОУ в квартал "Люлин", където се помещава столичния клуб, който развива дейност в българския волейбол едва от две години. За това време ръководството на клуба успя да привлече много деца в своите редици, като вече участва в първенствата на БФВ с момчета и момичета до 12 години, както и момчета и момичета до 13 години.

 

С организирането на тази проява ВК Люлин затвърждава позициите си на клуб, който развива активно детско-юношеския спорт. Припомняме, че  това е второто издание на празника при най-малките, след първия фестивал, който бе през миналата година.

 

Участие ще вземат три отбора момчета до 12 години, съответно представителите на домакините, Септември (София) и Красимир Димитров (София). При момичетата също ще бъдат три отбора - представителките на домакините, Левски (София) и Локомотив (София). Мачовете ще вървят паралелно за двата пола, като ще се редуват.

 

Поради отказа на ВК Красимир Димитров да участва на междурегионалните финали, бе решено директен двубой между Люлин и Септември да определи кой от двата отбора ще представя регион Витоша на финалите с регион "Хемус". Така освен фестивал, проявата ще има и състезателен характер, което допълнително ще стимулира младите състезатели.

 

Очакват се много гости и официални лица за откриването на фестивала, като лично зам.-министърът на спорта Калин Каменов ще присъства на церемонията.

 

Момичетата на Левски победиха момчетата на Люлин, събития от първия фестивал по мини-волейбол през 2014 години прочети - ТУК.

 

На снимката: момчетата и момичетата до 12 години взели участие в първия фестивал за мини-волейбол през 2014 година

 

-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите

-----

Виж какво се случва в света около нас с FBR.BG

-----

Коментирай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

-----

Заповядай в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com

 Коментари

Цанко Хантов: Академията ни вече е в топ 8 в САЩ

Цанко Хантов: Академията ни вече е в топ 8 в САЩ 20.07.2017 | 14:10

Клубовете по фехтовка в Америка са десетки, тъй като спортът е един от тези, които дават право на стипендия за най-престижните университети там.

още по темата»

Иван Цветанов: В Ботев ще работим по единна програма

Иван Цветанов: В Ботев ще работим по единна програма 18.07.2017 | 14:00

Новият директор в Ботев (Пловдив) Иван Цветанов сподели вижданията си за развитието на юношите на "канарчетата" и отговори на актуалните въпроси около детско-юношеската школа на клуба.

още по темата»

Бъдете позитивни!

Бъдете позитивни! 13.06.2017 | 15:15

Откакто станах кмет чувам какви ли не неща за себе си. Сигурно е нормално за публичните личности да се говори много и не малко измислици.

още по темата»