Хокеистите на Русия U18 аут от световно заради мелдоний

Хокей на лед
Добави в Svejo
    Viasport 06/04/2016 20:00
Хокеистите на Русия U18 аут от световно заради мелдоний

Допингът стигна и до хокея на лед в Русия. Преди малко гръмна огромен скандал около националния отбор на страната за юноши до 18 г., който само след седмица трябваше да вземе участие в световното първенство в своята възраст. Шампионатът е в САЩ от 14-и до 24 април.

 

Малко преди съставът да тръгне за Щатите обаче стана ясно, че целият отбор ще бъде сменен с по-младата формация момчета до 17 години. Новината бе съобщена от треньора на юношите U18 Виталий Прохоров, който разкри още, че и той няма да пътува с новия отбор. Вместо него и хората от щаба му за САЩ ще летят наставникът на по-малките Сергей Голубович и неговия екип.

 

Според водещите руски сайтове смяната станала на пожар, след като се разбрало, че в пробите на доста от играчите до 18 години има следи от станалия модерен напоследък забранен препарат мелдоний. Информацията обаче все още не е потвърдена нито от руската федерация по хокей, нито от някоя друга институция.

 

От международната федерация пък не видяха нищо нередно в подмяната на целия отбор. От централата отговориха, че всяка държава може да прави каквито си иска промени в състава на отборите си до 2 часа преди първото заседание на ръководството на шампионата. Така че за тях тази смяна е съвсем по правилата.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София 04.02.2018 | 11:42

Адриан Андреев скоро ще направи своя дебют в основната схема на турнир от сериите  ATP. През декември 2017 г. Андреев спечели титлите на сингъл и на двойки на един от най-престижните турнири за подрастващи „Еди Хер“ в САЩ.

още по темата»

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България 24.01.2018 | 11:10

Директорът на ДЮШ на Лудогорец Яков Папарков говори за изминалата годината и есенния полусезон. Според него школата на клуба е най-прогресиращата у нас.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»