Берое (2002) - на финала на Шампионската лига

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 09/04/2016 09:05
Берое (2002) - на финала на Шампионската лига

Детски отбори от 32 страни ще премерят сили в Милано на международен турнир по футбол. България ще бъде представена от Берое, набор 2002, с треньор Атанас Рибарски.

 

Заедно със свои връстници от цял свят, беройци ще имат възможността да участват на форума „Футбол за приятелство“ и да се срещнат с глобалния посланик на проекта Франц Бекенбауер.

 

Кулминацията на форума ще бъде връчването на Купата на деветте ценности - специалната награда на проекта, на един от клубовете за най-голяма ангажираност към ценностите на програмата. След края на форума участниците ще посетят финала на Шампионската лига на стадион „Сан Сиро" в Милано.


Момчетата от Берое ще мерят сили с детски отбори на Атлетико (Мадрид), Уест Хeм, Рапид (Виена), Динамо (Загреб), Шалке 04, Цървена звезда и т.н.


„Купата на деветте ценности, присъждана от участниците в проекта „ Футбол за приятелство“, е много символична според мен. Това е статуетка на млад футболист, който държи в ръцете си Земята като футболна топка. Тя символизира бъдещето, което е в ръцете на следващото поколение и което зависи от ценностите, в които това поколение вярва и насърчава“, обяснява Франц Бекенбауер, едно от най-големите величия на футбола в цялата му история.


„Броят на участниците в проекта „Футбол за приятелство“ и на страните, които те представляват, расте всяка година. Спокойно можем да кажем, че този сезон е наистина глобален, тъй като младите футболисти от западното полукълбо участват за първи път в проекта. „Футбол за приятелство“ дава на тийнейджърите, представляващи различни култури, традиции и обичаи, отлична възможност да се научат да разбират и уважават взаимно, въпреки всичко и всички различия“, казва Алексей Милер, председател на управителния съвет на Газпром.

 

Ще участват отбори от: Австрия, Азербайджан, Алжир, Аржентина, Армения, Беларус, Белгия, Бразилия, България, Великобритания, Виетнам, Германия, Испания, Италия, Казахстан, Киргизстан, Китай, Полша, Русия, Сирия, Словакия, Словения, Сърбия, Турция, Украйна, Унгария, Франция, Хърватия, Чехия, Холандия, Швейцария и Япония.

 

Международният социален проект „Футбол за приятелство“ се организира от "Газпром" като част от програмата „Газпром за децата“ с официален партньор на УЕФА. Инициативата има за цел развитие на младежкия футбол, насърчаване на толерантността и приятелството между децата от различни страни. Ключовите ценности, споделяни и подкрепяни от участниците в проекта, са приятелство, равенство, честна игра, здраве, мир, отдаденост, победа, традиции и чест. 


Турнирът вече е ежегоден, надпреварата събира подрастващи на възраст 12-14 г. Първият форум бе проведен на 25 май 2013 г. в Лондон. Там България бе представена от Левски.


Купата на деветте ценности се присъжда ежегодно на професионален футболен клуб за реализиране на социални инициативи, основани на ценностите на програмата. Победителят се определя от младите посланици на „Футбол за приятелство“ чрез гласуване във всички страни, участващи в проекта.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София 04.02.2018 | 11:42

Адриан Андреев скоро ще направи своя дебют в основната схема на турнир от сериите  ATP. През декември 2017 г. Андреев спечели титлите на сингъл и на двойки на един от най-престижните турнири за подрастващи „Еди Хер“ в САЩ.

още по темата»

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България 24.01.2018 | 11:10

Директорът на ДЮШ на Лудогорец Яков Папарков говори за изминалата годината и есенния полусезон. Според него школата на клуба е най-прогресиращата у нас.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»