ДЮФК Национал събра най-малките за 12-ия си турнир

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 13/04/2016 09:33
ДЮФК Национал събра най-малките за 12-ия си турнир

С мачовете на децата от 4-та група в събота и неделя започна XII турнир на детските градини в София, една от най-мащабните спортни прояви за подрастващи в България.

 

В надпреварата участват няколко хиляди момчета и момичета, които играят за отборите на детски градини от почти всички райони на града, в които ДЮФК Национал провежда тренировки през цялата учебна година. Те са разделени в няколко възрастови групи - от 4 до 7 години.

 

Турнирът се провежда в няколко етапа - с мачове в групова фаза, класиране за следващия кръг, елиминации и финали. Това е важна част от подготовката на децата в клуба, които след това имат възможност да продължат извънкласното си обучение с треньорите на клуба в училище или в отборите на Национал в първенствата на БФС по футбол 5, 7, 9 и 11.

 

Мачовете от турнира ще се играят в няколко уикенда през април, май и юни 2016 г. Домакин на всички срещи е многофункционалната спортна зала на НСА „Васил Левски” в столицата.

 

Вече тринайсет години екипът на ДЮФК Национал работи за развитието на физическите качества, усъвършенстването на техническите умения и формиране на целесъобразен двигателен режим у подрастващите.

 

Тренировъчният процес и участието в различни първенства и турнири са подчинени на идеята за индивидуално развитие на всяко едно дете в клуба. Защото изграждането на личността, спортсмена и футболиста, удоволствието от играта и доброто настроение по време на тренировките и мачовете са много по-важни от резултатите и класиранията в първенствата и турнирите, се казва в официалното съобщение на детско-юношеския футболен клуб.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Антъни Иванов: На европейското гоня първо финала

Антъни Иванов: На европейското гоня първо финала

На европейското първенство по плувни спортове в Глазгоу България ще бъде представена от четирима състезатели в басейна и общо деветима в четири спорта, но големите надежди са насочени към Антъни Иванов.

още по темата»

Хърватският треньор Марио Бонич: Интелектът е по-важен от таланта

Хърватският треньор Марио Бонич: Интелектът е по-важен от таланта

Марио Бонич е на роден на 4 август 1952 г. В кариерата си облича екипите на Дубровник, Динамо (Загреб), гръцките Аполон и Панахайки и австрийския Казино (Залцбург), както и на бивша Югославия.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»