Еднозначно: Габриела Петрова е оневинена

Лека атлетика
Добави в Svejo
    BGathletic.com 18/04/2016 16:39
Еднозначно: Габриела Петрова е оневинена

Габриела Петрова е оневинена за положителната проба за мелдоний. Това заяви президентът на Българска федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов пред BGathletic.com.

 

„Това, че връщат състезателните права на Габриела еднозначно означава, че тя е оневинена, каза Карамаринов прес BGathletic.com. - Тя може да се състезава и именно това означава оневиняване. Това, че продължава разследването не означава, че ще бъде насочено към това дали тя да бъде наказана, или не. Разследването ще продължи в посока дали мелдоният дава предимство, или вреди. То беше включено в списъка за забранените препарати прибързано. Без получени доказателства колко време остава остатъци в организма не биваше да бъде приемано. Това е прецедент.”

 

Все още няма официална информация какво е количеството на мелдоний в пробата на Петрова от 6 февруари.

 

„Това дори няма значение. При положение, че се реагира по този начин в нейния случай, означава, че количеството е под указания минимум в репорта на УАДА. Реакцията от ИААФ означава, че Габриела през цялото време е казвала истината кога за последно е приемала веществото”, добави Карамаринов.

 

Четвъртата в света в тройния скок заяви още през миналия месец, че тя е приемала препарата с веществото мелдоний, но още през септември е преустановила приема му - момента, в който е разбрала, че ще бъде забранен от 1 януари 2016 г.

 

През миналата седмица от УАДА поясниха, че ако в проби, дадени до 1 март 2016 г., наличието на мелдоний е под 1 микрограм, то теста ще се счита за отрицателен.

 

Всичко за върнатите права на Гарбиела Петрова, четете в BGathletic.com, ТУК.


Снимка: LAP.bg


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Германецът Петер Шрайнер за Шалке, Нойер, Йозил и Балъков

Германецът Петер Шрайнер за Шалке, Нойер, Йозил и Балъков 09.04.2018 | 10:00

В края на месец март в София се проведе международен треньорски семинар. Специалисти от Германия, работили в едни от най-силните клубове в Бундеслигата, бяха лектори.

още по темата»

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София 04.02.2018 | 11:42

Адриан Андреев скоро ще направи своя дебют в основната схема на турнир от сериите  ATP. През декември 2017 г. Андреев спечели титлите на сингъл и на двойки на един от най-престижните турнири за подрастващи „Еди Хер“ в САЩ.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»