България с две шампионки по таекуон-до при децата

Таекуондо - ITF
Добави в Svejo
    Viasport 21/04/2016 09:50
България с две шампионки по таекуон-до при децата

Екатерина Иванова и Елена Любомирова станаха европейски шампионки по таекуон-до ITF при децата на завършилото в Солун първенство на Стария континент. 

 

Двете спечелиха и трите срещи в своите категории. Екатерина е първа в категорията момичета до 35 кг, а Елена - в кат. момичета до 40 кг.


Ния Христова спечели бронзов медал при децата на форми (тул) до червен колан, а Таня Джалалиева е със сребърен медал от отборното състезание на спаринг при девойките младша възраст.


И четирите момичета тренират таекуон-до в столичния ABC Fight Club и са държавни шампионки в своите категории за 2016 г. Печелили са отличия на национални и международни състезания по таекуон-до и кик бокс. 


Европейското първенство по таекуон-до в Солун беше 31-вото за мъже и жени, 16-ото за юноши и девойки, 8-мо за ветерани и 6-ото за деца.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

№2 и №3 сред младите Начева и Георгиева: Няма лесно в спорта

№2 и №3 сред младите Начева и Георгиева: Няма лесно в спорта 08.01.2018 | 17:25

Представителките на пловдивската атлетическа школа Александра Начева и Лиляна Георгиева преминаха през успешно лято през 2017 г.

още по темата»

Млад спортист №1 Антъни Иванов: Знам какво ми трябва за европейски медал при мъжете

Млад спортист №1 Антъни Иванов: Знам какво ми трябва за европейски медал при мъжете 06.01.2018 | 17:15

Антъни Иванов започна новата 2018 година, както завърши предната. Като победител или номиниран в престижни класации. Беше избран плувец №1 на България.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»