Над 150 деца играха волейбол на открито

Волейбол
Добави в Svejo
    Viasport 31/05/2016 15:40
Над 150 деца играха волейбол на открито

Над 150 деца от столичния квартал "Люлин" играха волейбол на открито през уикенда по време на спортния празник "Люлин е волейбол". 


Организатор на празника бе ВК Люлин, със съдействието на Българската федерация волейбол и фондация "София европейска столица на спорта 2018".


Участие взеха ученици 3-7 клас от училищата в ж.к. "Люлин", както и най-малките деца от школата на ВК Люлин. В двора на 90 СОУ, на тревните площи бяха разположени шест волейболни корта, на които се вихреха битки през целия ден.


Целта на този масов волейболен празник бе да предостави на повече деца възможност да се докоснат до спорта и в частност до магията на волейбола. Победители и победени нямаше, мачовете предизвикаха много емоции и радостни усмивки.  А накрая имаше и награди, като младите участници получиха фланелки и топки.


Спортното събитие предизвика голям интерес сред живеещите в района, като случайно минаващи жители се спираха да погледат волейболните мачове, а някои дори също пожелаха да поиграят.


 "Получи се истински волейболен празник. Не само малките участници, но и техните родители бяха много доволни. С подкрепата на район Люлин в лицето на кмета г-н Милко Младенов ще се опитаме да превърнем този празник в традиция. Нека всяка година все повече деца да имат възможност да спортуват и да се запалват по волейбола“, коментира за официалния сайт на БФ волейбол главният организатор и шеф на ВК Люлин Деян Нинов.


Източник: volleyball.bg


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Цанко Хантов: Академията ни вече е в топ 8 в САЩ

Цанко Хантов: Академията ни вече е в топ 8 в САЩ 20.07.2017 | 14:10

Клубовете по фехтовка в Америка са десетки, тъй като спортът е един от тези, които дават право на стипендия за най-престижните университети там.

още по темата»

Иван Цветанов: В Ботев ще работим по единна програма

Иван Цветанов: В Ботев ще работим по единна програма 18.07.2017 | 14:00

Новият директор в Ботев (Пловдив) Иван Цветанов сподели вижданията си за развитието на юношите на "канарчетата" и отговори на актуалните въпроси около детско-юношеската школа на клуба.

още по темата»

Бъдете позитивни!

Бъдете позитивни! 13.06.2017 | 15:15

Откакто станах кмет чувам какви ли не неща за себе си. Сигурно е нормално за публичните личности да се говори много и не малко измислици.

още по темата»