Още това лято може да тренираш в школите на Арсенал, Челси или Малага

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 11/06/2016 12:29
Още това лято може да тренираш в школите на Арсенал, Челси или Малага

За всички млади футболни таланти - знанието на английски език, съчетано с футболните умения и талант, отваря вратите на големите школи на Манчестър, Челси, Ливърпул, Арсенал, Барселона, Реал и други.


За момчетата, които усилено тренират и са отправили взор към големия футбол, Консултантската къща за образование в чужбина Дарби препоръчва наред с тренировките да започнат интензивни занимания по език – английски, немски или испански. На международно ниво основният футболен език е английският.


Дарби организира езикови ваканции в чужбина за деца, които имат желание да комбинират тренировките по футбол с часове по език. Такива са например летните футболни лагери към Арсенал и Челси, провеждащи се във Великобритания.


Програмата на Арсенал е за деца от 10 до 17 години. Провежда в кампусите на Oundle School и Charterhouse School. Училищата са едни от водещите в Англия. Charterhouse School има богата футболна история, oще през 1880 година печели купата на Футболната асоциация, а в съвремието има водещо място в шампионатите по футбол. Oundle School предлага великолепни съоръжения за практикуване на повече от 25 вида спорт.


Във футболната академия девиза е „Играй като футболистите на Арсенал”. Учениците имат ежедневни 3-часови футболни тренировки до обяд, а след обяд три часа занимания по английски  език, следвани от футболни семинари.


Програмата на Арсенал е създадена от старши треньора на Арсенал и включва широк спектър от умения и тактики. А така също и запознаване с основата на спортната наука, давайки възможност на децата да изграждат доверие към останалите играчи и да придобиват опит от тренировките и футболните мачове. След вечеря за всички деца в кампуса се организират забавни мероприятия.


Друга интересна програма, която предлага „Дарби” се провежда в Caterham School - едно от най-добрите пансионатни училища в Англия, близо до Лондон. Тя също съчетава тренировки по футбол и обучение по английски език - по 15 часа седмично език и трениравки.Тренировките се водят от треньори от Челси. Те учат децата на дисциплина и работа в екип, като споделят и някои тайните за успеха на Челси. Част от програмата са посещения на стадиона на Челси - "Стамфорд Бридж", както и на емблематичния стадион „Уембли”.


За тези момчета, които се интересуват от испанския футбол, има възможност за участие във футболен езиков лагер на Малага.


Той се организира в сътрудничество с частно испанско училище, където децата се настаняват и могат освен да тренират и да учат език - испански или английски. Изучава се английски или испански език 15 часа седмично, а тренировките са 18 часа седмично.


След футболните занимания момчетата могат да релаксират с други занимания - водни спортове на плажа, забавни игри и други.


Мотото на програмата е „Учим се да играем, играем, за да се учим”.


За повече информация, обърнете се към консултатните на „Дарби”. 


Отдел Езикови ваканции в чужбина – www.darbi.eu 

Тел. 02 988 10 82, e-mail: sledu@darbi.eu 


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София 04.02.2018 | 11:42

Адриан Андреев скоро ще направи своя дебют в основната схема на турнир от сериите  ATP. През декември 2017 г. Андреев спечели титлите на сингъл и на двойки на един от най-престижните турнири за подрастващи „Еди Хер“ в САЩ.

още по темата»

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България 24.01.2018 | 11:10

Директорът на ДЮШ на Лудогорец Яков Папарков говори за изминалата годината и есенния полусезон. Според него школата на клуба е най-прогресиращата у нас.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»