От Витоша (Бистрица) четат книги на деца в училище (ВИДЕО)

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 18/06/2016 15:59
От Витоша (Бистрица) четат книги на деца в училище (ВИДЕО)

ФК Витоша (Бистрица) продължава с нетрадиционните за българския футбол инициативи, пише официалният сайт на клуба.

 

По-малко от месец, след като клубното ръководство предостави уникалната възможност на децата, родени през 2001 г., да усетят тръпката от разбора в съблекалнята преди двубоя с ЦСКА, част от играчите и треньорите посетиха столичното 81 СОУ „Виктор Юго“.

 

Там представителите на клуба посетиха час по физическо възпитание, като идеята им бе по един по-различен, оригинален и докосващ начин да представят на учениците света на спортистите. За тази цел старши треньорът на мъжкия отбор Костадин Ангелов и някои от неговите футболисти четоха откъси от невероятните разкази на Иво Иванов, събрани в неговата книга „Кривата на щастието“.

 

Желанието на треньора и колегите му от Витоша (Бистрица) е от една страна да допринесат за положителната промяна на имиджа на българския футболист. А от друга да покажат и докажат на децата и родителите, че за да бъдеш истински успешен спортист, е нужно да бъдеш преди това такъв и като личност.

 

Ето какво обясни Костадин Ангелов пред клубния сайт, запитан защо е прибегнал до това начинание.

 

“Две са причините. Едната е желанието ни да променим имиджа на българския футболист и да покажем, че футболистът у нас не трябва да е символ само на чалга дискотеките, а много повече - на това да си отговорен пред обществото спортист. Втората причина е да докажем, че във ФК Витоша работата с деца не е свързана само с това да изградим по-добри футболисти, но също и да изградим по-добри личности.”

 

 

А защо точно “Кривата на щастието” на Иво Иванов, който има публикувани материали и във Viasport.bg.

 

“Книгата съдържа нещо, което ние се стремим да изградим в нашия клуб, а именно ценности като морал, приятелство и доброта. Тук е моментът да благодарим на store.bg за съдействието в осигуряването на книгите, които днес подарихме на децата. Благодарности и на 81 СОУ „Виктор Юго“ и неговия директор Емил Христов за съдействието, което ни бе оказано”, е отговорът на Ангелов.

 

“Целите ни са да развиваме школата на клуба. Както споменах и преди време, ние не работим за такси, изтъква треньорът и обещава още такива акции. - Нашите цели са да изградим един достоен и добре организиран клуб, който да се превърне в едно привлекателно място за всички деца, които искат да се занимават със спорт. И за всички родители, които искат децата им да бъдат изградени както като футболисти, така и като личности. Нашата инициатива “Заедно”, в която показваме отношението ни към децата в нашата школа, може да бъде проследена както на нашата фейсбук страница, така и на новия ни уебсайт www.fcvitosha.bg.”


Още за идеите на Костадин Ангелов, четете в интервюто му пред Viasport.bg по-рано тази година - ТУК и ТУК.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Слави Жеков: Берое трябва да играе със самочувствие

Слави Жеков: Берое трябва да играе със самочувствие

"Искам момчетата да бъдат упорити и играят със самочувствие", заяви новият треньор на Берое U19 Слави Жеков.

още по темата»

Преслав Боруков: Няма лимит за мечтите ми във футбола (ВИДЕО)

Преслав Боруков: Няма лимит за мечтите ми във футбола (ВИДЕО)

Юношеският национал и футболист на английския Шефийлд Уензди Преслав Боруков даде интервю за Viasport.bg два дни преди да се завърне в Англия за новия сезон.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»