БФС наема чужденец за шеф на юношеския футбол

Футбол
Добави в Svejo
    Валентин Маринов 22/06/2016 15:35
БФС наема чужденец за шеф на юношеския футбол

БФС преговаря с футболните федерации на Германия и Испания за наемането на специалист за поста директор на направление “Детско-юношески футбол”, обяви членът на Изпълкома Емил Костадинов.

 

Позицията бе овакантена след напускането на Пламен Михов, който стана изпълнителен директор на Нефтохимик. Временен заместник е Павел Панов, технически шеф на БФС.

 

Костадинов обясни, че имал разговори с Борислав Михайлов, на които било решено да се търси чужденец. 

 

Шефове на БФС като Йордан Лечков, Емил Костадинов, Панов, Антон Попов и т.н. участваха в пресконференция с министъра на младежта и спорта Красен Кралев, на която бяха обявени подробности по програмата за развитие на детско-юношеския футбол.

 

Както Viasport.bg ви информира още снощи, държавата плаща летни лагери в Банско, Трявна и Сливен на по три отбора от 12 водещи школи (всъщност 13) - U15, U17 и U19. Отпуснати са общо 1 милион лева.

 

Тимовете ще бъдат разделени по 4 и възрастите им ще се редуват в базите. Лагерите са по 12 дни, осигурени са по 3 контроли и дори екипировка и пособия според нуждите. Националните селекционери и регионалните треньори на БФС ще присъстват на лагерите. Освен че ще наблюдават тренировките и мачовете, те ще направят и семинари, на които ще запознаят младите футболисти и колегите си с новите промени на правилата на футбола.

 

Ще бъдат направени също така физически тестове на играчите, като идеята е резултатите от тях да послужат на клубовете.

 

Графикът е следният: U19, 25 юли - 5 август; U17, 5 - 17 август; U15, 17 - 28 август.

 

Критерият, по който са избрани клубовете, е принос към националните отбори в последните 5 години. Като се почне от проектонационалните тимове, та се стигне до 19-годишните - кой клуб колко футболисти е дал за представителните ни тимове. Целта е програмата да стане ежегодна и да се разраства, като догодина да обхване и повече отбори.

 

Панов уточни, че в началото на юли ще бъдат подписани нови договори с национални треньори. Единствено сигурно на този етап е, че Александър Георгиев остава начело на България U17 (набор 2000). Неговият контракт изтича в края на годината.

 

Вероятно за останалите последната дума ще има изпълкомът на БФС, който трябва да се събере в следващите дни.

 

Българският спортен тотализатор пък ще подсигури на клубовете от новата Първа професионални лига по 70 топки “Адидас” от модела, с който се играе на европейското. С тях ще се играят и мачовете в Елитните юношески групи.

 

Кои са клубовете за безплатните лагери, ВИЖТЕ ТУК.

 

Очаквайте още подробности.


Снимка: LAP.bg


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Лъчезар Коцев: Искаме да променим мисленето на състезателките

Лъчезар Коцев: Искаме да променим мисленето на състезателките

Националният отбор по баскетбол за момичета U16 започва днес участието си на европейското първенство в Дивизия B, което ще се проведе в Подгорица.

още по темата»

Антъни Иванов: На европейското гоня първо финала

Антъни Иванов: На европейското гоня първо финала

На европейското първенство по плувни спортове в Глазгоу България ще бъде представена от четирима състезатели в басейна и общо деветима в четири спорта, но големите надежди са насочени към Антъни Иванов.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»