Куп награди за участниците в маратон на Витоша

Лека атлетика
Добави в Svejo
    Viasport 19/09/2016 08:05
Куп награди за участниците в маратон на Витоша

Рекорд от награди ще запише предстоящото трето издание на планинското бягане "Витоша моята планина", което ще се проведе на 25 септември.

 

Наградният фонд за най-добрите във всички категории е 6000 лв., като победителите при мъжете и жените ще спечелят по 1000 лв. Освен това те ще получат и нови мобилни телефони.

 

Чекове ще има за призьорите до 6-о място в двете категории, както и медали и купи. За нов рекорд на трасето ще има допълнителна материална награда от спонсорите. При най-малките пък първите три момчета и момичета ще получат материални награди и медали, а всички успешнo финиширали - сувенирна тениска.

 

Материалните награди от томболата сред участниците са 80. Организатори на състезанието са "Витоша ски" АД и сдружение "Маратон". Проявата е част от календара на "София - Европейска столица на спорта 2018"

Правото на участие е неограничено за физически и психически здрави хора. Очаква се на старт да застанат най-добрите български планински бегачи. Състезателите ще бъдат разделени в няколко категории.

 

Тези, които са родени преди 2001 г., ще премерят сили на дистанцията 16 км, разпределени в категориите – мъже и жени до 20 г. (родени 1996-2001 г.), мъже и жени до 40 г. (родени 1967-1976 г.) и мъже над 50 г. Стартът на дистанцията ще е в 10:00 часа от Боянското ханче.

 
По-малките - родени след 2001 г., пък ще бягат 3 км в местността около хижа „Алеко”. Организаторите ще подготвят и подкрепителни пунктове, снабдени с мюсли барове и вода, както и банани.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София 04.02.2018 | 11:42

Адриан Андреев скоро ще направи своя дебют в основната схема на турнир от сериите  ATP. През декември 2017 г. Андреев спечели титлите на сингъл и на двойки на един от най-престижните турнири за подрастващи „Еди Хер“ в САЩ.

още по темата»

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България 24.01.2018 | 11:10

Директорът на ДЮШ на Лудогорец Яков Папарков говори за изминалата годината и есенния полусезон. Според него школата на клуба е най-прогресиращата у нас.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»